100 adet 45'lik konteyner, 50 adet ISO tank konteyner, 15 adet Tırsan şasi ve 5 adet Ford çekici için büyük bir yatırım yapan Sarp Intermodal'in Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, geçen yıl ülkemizde en çok 45’lik konteyner taşımacılığı yapan firma olduklarını belirtti.

Ülkemizin intermodal taşımacılık yapma hedefi ile faaliyetlerine başlayan ilk firması Sarp Intermodal, sektördeki dördüncü senesinde de ürün havuzunu ve filosunu kuvvetlendirmek için çalışıyor. 2014'de kurulan ve yaptığı yatırımlar ile büyümesini hızlandıran şirket, Türkiye’de en çok 45’lik konteyner taşıması gerçekleştiren şirket olarak belirlendi. Sarp Intermodal 100 tane yeni 45’lik konteyner yatırımının yanında iki senedir düzenli gelişim gösterdiği likit taşımacılık konusunda da 50 adet ISO Tank yatırımı yaptı.

''4 YILDIR DÜZENLİ BÜYÜYORUZ.''

Yapılan yatırımlarla birlikte Sarp Intermodal’in ürün havuzunda 500’ü aşkın 45’lik konteyner, 50 ISO tank, 60 şasi ve 30 çekici bulunuyor. Gelecek planları ile ilgili olarak konuşan Sarp Intermodal Yönetim Kurulu Başkanı Onur Talay, dünyada binlerce konteynere erişebildiklerini ve son 4 senedir büyümelerini düzenli olarak artırdıklarını söyledi. Onur Talay ayrıca, “ISO Tanklar ile reçine, plastifiyan ve yağ gibi ürünler taşıyoruz, bu alanda da pazarın önemli oyuncularından biri haline gelmeye başladık.” dedi.

BÜTÜN UYGULAMALAR ŞİRKET BÜNYESİNDEN

Şaşi ve çekiciye yapılan yatırımların liman ve terminallerden planlanacak taşımalarda kullanılacağını belirten Onur Talay, intermodal taşımacılığın öngördüğü bütün uygulamaları şirket bünyesindeki araçlarla yapabildiklerinin altını çiziyor. Ayrıca Tırsan’ın 45’lik konteynerlere özel tasarladığı şasilerden bahseden Talay, şasinin oldukça hafif olması ve yapısı sebebiyle intermodal konteyner taşımalarında kolaylık sağladığını söyledi.

SINIR KAPILARINDA YOĞUNLUK ULAŞIMI ETKİLİYOR

Ülkemiz sınır kapılarında görülen problem ve yoğunlukların, piyasayı da farklı çözüm alternatiflerine ittiğini açıklayan Onur Talay, “Teslim sürelerinde gecikme olmasını istemeyen şirketler, araç kuyruklarında beklememek için intermodal çözümlere başvuruyor. Bu durum intermodal taşımacılığın pazardan aldığı payı artırıyor.” dedi.