Fatinoğlu Holding'in iştiraklerinden biri olan Sanica, ülkemizin bilinen ilk akrilik küvet üreticisi olarak banyo, spa, ısı, tesisat, cam ve altyapı alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirket şimdilerde ise 3 farklı ülkeye toplam 50 milyon dolarlık üretim ve depo yatırımı yapmayı hedefliyor.

50'DEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAAT

Fatinoğlu Holding'in 30 senedir bünye içinde yer alıp çalışmalarını yürüten Sanica, şu anda 2 ülkede, 7 tesiste imalat yapıp ve ürünlerini 50’yi aşkın ülkeye ihraç ediyor. Şirket olarak büyümesini yeni ürün serisiyle devam ettirdiklerini belirten Sanica Yönetim Kurulu Üyesi Emre Fatinoğlu, çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Firma olarak amacımız her daim çevreye ve insana duyarlı olmayı düstur edinerek katma değeri yüksek ürünler imal edip ülkemize katkıda bulunmak... Bu hedefle başlattığımı bu süreçte kombi ve şofbenleri pazara sunuyoruz. Isıtma piyasasında uzun senelerdir üretimini yaptığımız panel radyatör ve havlupan radyatörlerinin yanına yeni kombi ve şofben alternatiflerimizle ürün gamımızı büyüterek pazardaki duruşumuzu netleştirmek istiyoruz. Bu yeni üretim hatlarımız için Akhisar’da yer alan üretim tesislerimizde ilk etapta 12 bin metrekare kapalı alanda çalışmalara başlayacağız. Ürünlerimiz uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiğimiz piyasadaki en son teknoloji ile en verimli ve rekabetçi ürün olacaktır.”

Türkiye dışında gerçekleştireceği yeni yatırım ve çalışmalarının analizini çıkaran Sanica, İngiltere’de çalışmalarına başlayan deposuyla beraber piyasadaki etkinliğini artırmayı amaçlıyor. Aynı zamanda şirketin hedefleri arasında, 2018'in son çeyreğine kadar yurt dışında toplam 3 ülkeye 50 milyon dolarlık üretim ve depo yatırımı gerçekleştirmek bulunuyor. Bu sene için ortalama % 30’luk bir büyüme plandıklarını söyleyen Sanica Yönetim Kurulu Üyesi Emre Fatinoğlu, “Üretim kapasitemizdeki artış ve yur tdışı yapılanma yatırımları bu hedefimizi destekleyecektir. 2018 yılını yaklaşık 450 milyon TL ciro ile tamamlamayı amaçlıyoruz.” dedi.