Dassault Systèmes tarafından, üretim sektöründe sürdürülebilir deneyimler yaratmak amacıyla gerçekleştirilen "Üretim sektörünün dönüşümünü hızlandıracak anahtar beceriler" araştırması yayımlandı. Araştırma kapsamında endüstrinin ve akademinin, geleceğin işgücünü sektördeki yeni ve gelişen işlere hazırlaması için fırsatlar içeren temel alanlar belirlendi. Öne çıkan alanlar arasında mekatronik, tasarım, veri bilimi, katmanlı üretim ve model tabanlı sistem mühendisliği yer alıyor.

ARAŞTIRMANIN AMACI: ENDÜSTRİYEL BECERİ AÇIĞINI KAPATARAK SEKTÖRÜ GÜÇLENDİRMEK

Araştırmanın bulgularına, Dassault Systèmes bünyesindeki 3DEXPERIENCE Edu tarafından yaptırılan sosyal medya etkinlikleri analiziyle ulaşıldı. Gerçekleştirilen araştırmanın amacı, üretim becerilerinin nasıl tartışıldığına dair içgörüler sağlamak ve ekosistemini, küresel GSYİH'nin (Gayri Safi Milli Hasıla) yüzde 41'ini oluşturan bir sektördeki, beceri açığını azaltmak için güçlendirmek olarak belirlendi. Öte yandan üretimin dönüşmesinin sunduğu fırsatlarla, sektörlerin çevre üzerindeki etkilerini en aza indirmek, böylece daha sürdürülebilir sistemler oluşturmak da amaçlandı. Endüstriyel inovasyonun hızlandırıcısı ve kolaylaştırıcısı olarak 40 yıldır faaliyet gösteren Dassault Systèmes; endüstriyi ve akademiyi birbirine bağlayıp ortak çabalarını güçlendirerek, iş birliği içerisinde sürekli öğrenme ortamlarının gelişmesini sağlıyor. Bu kapsamda tüketiciler, vatandaşlar ve hastalar için yaşam kalitesini iyileştiren inovasyonlar sunulmasına önderlik ediyor.

"TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI" "TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI"

Araştırmaya göre İmalat sektörü ile ilgili elde edilen bulgular şu şekilde;

  • Sürdürülebilirlik için tasarım, şirketler ve tüketiciler için günlük konuşmanın bir parçası haline gelmekte. Bu alanda lider olmaya çalışan akademik kurumların sunduğu kısa programlar ve bilgilendirici dersler bu süreci teşvik ediyor.
  • Katmanlı üretim, 278.000'den fazla İngilizce etkileşime ve 55.100 tartışmaya konu oldu. Sağlanan bu etkileşimlerin çoğu şirketler ve üniversiteler tarafından domine edilen akademik yayınlar, devam eden projeler, yeni inovatif kullanım yöntemleri ve kurumsal tanıtım materyalleri etrafında şekillenmekte.
  • Mekatronik alanı, sosyal medyada aktif bir topluluğa sahip. Bu alanda diğer tüm becerilerin toplamından daha yoğun bir heves ve aktif katılımın mevcut olduğu görülüyor. Genç kitlenin dikkatini çekmek için teknik konuların, öncelikle videolar ve diğer ilgi çekici formatlarla nasıl öne çıkarılabileceği açık şekilde görülmekte.
  • Veri bilimi, öncelikli olarak endüstri sertifikaları ya da veri bilimciler için sunulan açık pozisyonlar kapsamında yüksek düzeyde tartışma konusu halinde. Geleceğin iş süreçleri için kritik bir konu olmasına rağmen, çok az sayıda üniversitenin ve şirketin sosyal medyada bu beceriden bahsettiği görülüyor.
  • Model Tabanlı Sistem Mühendisliği birçok endüstrinin geleceği için oldukça kritik bir konumda olmasına rağmen azınlıkta kalan konuyla ilgili kullanıcıların veya toplulukların bu disiplin hakkındaki tartışmaları farkındalığı artırıyor.