Kolaboratif robot kaynak ve taşlama sistemleri üreticisi RBW’nun Türkiye temsilciliğini yapan BKM Kaynak  Robot Yatırımları Zirvesi’nde  konvansiyonel endüstriyel robotların karşılayamadığı; çok çeşitli, düşük hacimli üretim taleplerine cevap olan kolaboratif robot sistemlerini Türkiye pazarına ve ziyaretçilere tanıtmayı hedefliyor.

Balaban Group Satış ve Satınalma Direktörü Gürkan Balaban, “Endüstriyel robotlar, kaynaklı imalat sektörünün yüksek kalite ve verimlilik ve maliyet iyileştirmesi ihtiyaçlarını son 50 yıldır artarak karşılıyor fakat yüksek bir pazar payı oluşturan çok çeşitli, düşük hacimli üretimlere cevap veremiyor. Kolaboratif robotların endüstriyel robotlara kıyasla düşük hızları ve standart çarpışma sensörleri ile insan ile yan yana, “kolaboratif” bir şekilde çalışabiliyor ve özelleştirilmiş yazılımlarla kolay programlama görevini kullanıcıya veriyor” diye konuştu. Özelleştirilmiş yazılım ve donanımlar ile kaynak ve taşlamaya odaklı, kullanıcıyı önceleyen çözümler sunduklarını dile getiren Balaban, “İş parçalarının sıklıkla değiştiği fabrika ve atölyelerde hızlı devreye almayı sağlamakta ve programlama sırasında 3. partilere olan ihtiyacı ortadan kaldırmaktadır. RBW’nun ana pazarı olan Güney Kore’de, birçok müşteride cobotlu MIG ve lazer kaynak sistemlerimiz 3 ila 4 kat arası kapasite artışı sağlamış, firmaların vasıflı işgücü arayışlarını ortadan kaldırmış ve 1 seneden düşük sürede yatırım maliyetlerinde geri dönüşleri sağlamıştır” dedi.

“Robotik Hat Yatırımlarımız Hız Kazandı” “Robotik Hat Yatırımlarımız Hız Kazandı”

HEDEFİNDE ENDÜSTRİYE YENİ SİSTEMLER SUNMAK VAR

BKM Kaynak’ın Türkiye pazarı için yıl sonu hedefi RB-MIG, RB-LASER ve RB-GRIND ürünlerinin tamamını piyasaya sürmek. Firmanın 2024 yılı hedefleri arasında ise gemi inşa, çelik konstrüksiyon gibi büyük parça kaynağı gerektiren fabrikalara yönelik taşınabilir çok pasolu sistemlerini Türk endüstrisine kazandırmak var.

Editör: Haber Merkezi