Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi kapsamında TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri Açılış Töreni, Gebze’de bulunan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde (MAM) gerçekleştirildi. 

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti İstanbul Milletvekili Binali Yıldırım ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de katıldı.

TÜBİTAK’a 7 yeni kritik altyapı sağlayacak ve törenle açılışı yapılan merkezler şunlar: TÜBİTAK RUTE Motor Mükemmeliyet Merkezi, TÜBİTAK MAM Enerjetik Malzemeler Laboratuvarı, TÜBİTAK MAM Biyomalzeme, Biyomekanik, Biyoelektronik Mükemmeliyet Merkezi, TÜBİTAK MAM Yüksek Sıcaklık Malzemeleri Araştırma, Geliştirme ve Onarım Mükemmeliyet Merkezi, TÜBİTAK UME Fotovoltaik Performans Test Merkezi, TÜBİTAK SAGE Çevresel Testler Merkezi ve TÜBİTAK SAGE Ar-Ge Hizmet Binası.  

“TÜBİTAK DAHA BÜTÜNCÜL VE TAMAMLAYICI BİR FONKSİYONA KAVUŞACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin teknolojik altyapı ve kabiliyetinin TÜBİTAK araştırma merkezleri ve enstitüleriyle daha da güçlendiğini dile getirerek “Gebze ve Ankara’daki 7 farklı altyapıyı, teknoloji ekosistemine kazandıracağız. Bu laboratuvarlar sayesinde ülkemizin 57 yıllık çınarı olan TÜBİTAK’ı, daha bütüncül ve tamamlayıcı bir fonksiyona kavuşturuyoruz.” şeklinde konuştu. 

“ÜLKEMİZİ YURT DIŞINA BAĞIMLILIKTAN KURTARACAK” 

Yeni teknolojilerin pazarı değil, üreticisi bir Türkiye yolunda, TÜBİTAK'ın yeni mükemmeliyet merkezlerini hizmete aldıklarını ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, “Her biri ülkemizi yurt dışına bağımlılıktan kurtaracak 7 farklı altyapıyla dünden güçlüyüz, yarın daha güçlü olacağız.” dedi.