Amerikan dizisi Game of Thrones’un hayranlarını büyük bir risk bekliyor. Açıklanan rakamlar doğrultusunda dünyaca ünlü dizinin ilk bölümü ilk 24 saatte yasal olmayan yollarla toplam 55 milyon kez izlendi. 

20.934 KULLANICI SİBER SALDIRIYA UĞRADI

Söz konusu indirmelerin yüzde 12,2’si bölümün indirilmesi, yüzde 11,3’ü de torrent üzerinden yapıldı. 

Dizi, 2018 yılında zararlı yazılım barındıran korsan içeriklerin yüzde 17’lik kısmını tek başına gerçekleştirdi. İçerikler nedeniyle toplamda 20 bin 934 kullanıcı saldırıya maruz kaldı.

“GAME OF THRONES’UN YENİ SEZONUNA DİKKAT EDİN!”

Kaspersky Lab’ın yaptığı analiz, indirilen yasa dışı film ve dizilerin zararlı yazılımları yaymak için sıklıkla başvurulan bir yöntem olduğunu gösteriyor.

Saldırganların, korsan içerik sitelerindeki popüler TV dizilerinden yararlandığını, bunun özellikle tanımları yapılan dram ve aksiyon dizileri olduğunu belirten Kaspersky Lab Güvenlik Araştırmacısı Anton V. Ivanov, dolandırıcıların insanların dizi bağımlılığı ve sabırsızlığından faydalandığını dile getirdi.

Kullanıcıları dikkatli olmaları konusunda uyaran Ivanov, Game of Thrones’un sekizinci sezonunun başlamasıyla birlikte, dizinin yeni bölümleri gibi görünen zararlı yazılımların sayısında da büyük bir olasılıkla artış yaşanacağını söyledi.

PEKİ NELER ÖNERİLİYOR?

Kişilerin TV programı görünümlü zararlı yazılımların mağduru olmamaları için önerilerde bulunan Kaspersky Lab, yasal servislerin kullanılmasını, indirilen dosyaların uzantılarına (.exe olmamasına) dikkat edilmesine ve dosya indirmeden önce web sitelerinin gerçekliğinden emin olunması gerektiği belirtti.

Yeni bölümü önceden izlemeye yönlendiren bağlantılara tıklanmamasının öneminin altı çizilirken, ayrıca farklı tehditler karşısında geniş çaplı korumaya imkan veren Kaspersky Security Cloud gibi güvenilir güvenlik çözümlerinin kullanılması önerildi.