Beyaz Eşya üreticileri, bireyselleşen müşteri isteklerine odaklanarak, fikir aşamasından başlayıp ürün geliştirme ve üretim proseslerini de kapsayacak şekilde tüm üretim zincirini içine alan süreçleri, üretimin geleceği Endüstri 4.0 dünyasına uygun hale getirmeyi hedefliyor. Bu vizyona sahip aktörler, her yatırımın olmazsa olmaz kriterleri arasına, Endüstri 4.0 argümanlarına uyumluluk, IoT teknolojileri ve büyük veri kullanımına yönelik yazılım ve donanımları koyuyor. 

Son iki yıl içinde başlatılan dönüşüm seferberliğinde Endüstri 4.0’ı en ön sıraya koyan beyaz eşya sektörünün önde gelen oyuncusu Silverline da, dijital donanımların yeteneklerinden faydalanarak şirket stratejilerine uyumlu; yalın, ölçeklenebilir ve güncel dijital alt yapılar kurmak adına proje bazlı ekipler oluşturdu. Operasyonel süreçlerinde yalınlık, verim, izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik sağlama yolunda güçlü IT alt yapısını Endüstri 4.0’a uyarlama çalışmaları hız veren şirket, SAP’ın bir üst versiyonu olan HANA’ya geçti. Ayrıca ERP sistemi ile otomasyon süreçlerinin arasına MES sistemini konumlandıran Silverline, PLC’lerden toplanan sinyallerin yorumlanması ve üst sistemlere iletilmesini bu sistem ile sağlıyor. Ayrıntılara ve beyaz eşya alanındaki yenilikçi çözüm ve uygulamalara kapak bölümümüzden ulaşabilirsiniz. 

• • •

Akıllı Tesisler’ bölümünde bu ay Lojistik 4.0 stratejisi doğrultusundaki çalışmalarını paylaşan Ekol Türkiye’nin Ülke Müdürü Arzu Akyol Ekiz’i konuk ettik. Ekiz, Endüstri 4.0 gelişmelerinin ışığında nesnelerin algılanabilir hale getirilmesiyle elde edilen verileri anlamlı bilgilere dönüştürdüklerini, sensörlerden aldıkları verilerle kendi kendine karar verebilen teknolojilere yönelik çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

 • • •

Sektördeki önde gelen oyuncuların, Endüstri 4.0 dönüşümüne olanak sağlayan birbirinden farklı inovatif çözümlerine yine Ocak 2020 sayımızın içeriğinde yer verdik.