Ürettikleri makineleri teknolojiye uygun geliştirmeye devam ettiklerini açıklayan Salih Atalay, makinelerde metre dakika hızlarını artırdıklarını ve hızlandırılmış makine üretimine geçtiklerini vurguladı. Atalay, “2018’de portföyümüzdeki her modelin bir düşük hızlısı bir de yüksek hızlısı olarak yeni makineler üretmeyi planlıyoruz” dedi.

;Ankara’da 1976 yılında teknik öğretmen olan babaları İhsan Atalay ortaklığında kurulan firmanın 2000 yılından bu yana ağaç işleme makineleri sektöründe kenar bantlama makinesi üretimi yaptığını söyleyen Atalay Grup Üretim Müdürü Salih Atalay, 2018 yılında yeni makinelerin üretimine başlayacaklarını açıkladı. ‘Makine imalat çelik konstrüksiyon’ kelimelerinin kısaltılması ile isimleşen Mimçeko firması olarak Ankara’da 1000 metrekarelik bir alanda 15 personelle üretim yaptıklarını aktaran Atalay, “2017 yılında firmamız yüzde 25 oranında büyüdü. Ekim ayında İstanbul’da yapılan Ağaç İşleme Makineleri fuarında ihracata yönelik görüşmelerimiz arttı. 2018 yılında geçen seneye göre ihracatımızı iki katına çıkarmak istiyoruz. İhracatı artırırken yeni pazarlara yöneleceğiz. Afrika’da Tunus ve Cezayir’de yeni görüşmelerimiz var. Yine Kuveyt ve Ürdün ile görüşmelerimiz sürüyor. Hedef pazarlar buralar olacak” dedi.

Üretimi geliştirmek için sürekli çalışmalar yaptıklarını belirten Atalay, şunları söyledi: “2017 yılında makineler üzerinde yeni değişiklik yapıp çalışma hızını artırdık. 2017 yılında dokunmatik ekranla kumanda edilen makineler üretmeye başladık. 2018 yılında ise bu makineleri geliştirmek için çalışmalara devam edeceğiz. Düşünce olarak tasarlayıp henüz faaliyete geçirmediğimiz makine tasarımlarımız var, onları da 2018 yılında hayata getirmek istiyoruz. Kenar bantlama makinelerinde şu anda tasarlama aşamasında olan, farklı üniteler dahil ettiğimiz yeni çalışmalar yapacağız. Ürün çeşidimiz artıyor. Ayrıca ürettiğimiz makinelerde metre-dakika hızlarını artırdık. Daha önce makineleri 12 metre-dakika hızla çalışırken, şimdi 19 metre-dakika hızla çalışır hale getirdik. Hızlandırılmış makine üretimine geçtik. 2018’de her modelin düşük hızlısı bir de yüksek hızlısı olarak yeni makineler üretmeyi planlıyoruz. Ayrıca her ikisini de bünyesinde barındıran çift hızlı dediğimiz bir modelimiz var, 2018’de onu da geliştireceğiz.”