Asansör, özellikle kabin üretimi ele alındığında metal işleme uygulamalarının ağırlık kazandığı alanlardan biri. Bu ürünlerin elektronik güvenliği kadar sağlam bir yapıya sahip olacak şekilde üretilmesi de hayati önem taşıyor. Asansör üretimlerinde hiç kuşkusuz kaynak en önemli birleştirme prosesleri arasında yer alıyor ve günümüzde hem insan sağlığına zararları hem de kaliteli kaynak konusu düşünüldüğünde vizyoner üreticiler, bu prosesleri çalışanlardan alarak teknolojiye devretmeye başladılar bile.

Günümüz asansör üreticileri; çalışanların zararlı ışınlara maruz kalınmasını önlemek adına kaynak hatlarında robotik sistemlere yer verirken aynı zamanda hep aynı kalitede kaynağı da elde etmeyi başarıyorlar.

Bu üreticiler arasında yer alan Yükseliş Asansör fabrikasına, Ekim sayısının kapağında yer vererek, yakın dönem yatırımlarını, elde edilen çıktıları, değerli yöneticisi Yükseliş Asansör Dış Ticaret ve İş Geliştirme Uzmanı Korhan Köse ile konuştuk. Ayrıca sektördeki teknoloji yatırımlarını ve makina sektörünün asansör sektörüne yönelik çözümlerini inceledik.


***

Gelelim makina sektörünün gündemine.. Sektörün çatı kuruluşlarından Makina İhracatçıları Birliği’nin Başkanı Kutlu Karavelioğlu, makina imalatçılarının kapasitelerini yüzde 80’inin üzerine çıkarmadan normalleşmelerinin mümkün olmadığı mesajını vererek, “Türkiye, makina imalat sanayisini güçlü tuttuğu ölçüde büyük hedeflere ulaşacak” dedi. Sektörün bir diğer önemli derneği TİAD adına açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu
Başkanı Fatih Varlık, yüksek teknolojiye yönelik teşviklerin artması ve uzun vadeli, düşük faizli finansman çözümlerinin; sanayicinin yeni makina ve ekipmana yatırım iştahını artıracağını dile getirdi.

Tüm Yüzey İşlemler Derneği TÜYİDER’in İstanbul’daki sektörel buluşmasında konuşan Başkan İbrahim Doğangün, eğitim, test ve sertifikasyon merkezi Yüzey Akademisi’nin kurulum çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

***
Ve son bir haber de ST Endüstri Medya bünyesinden.. ST Endüstri Zirveleri 2021’e ertelendi. Bu yıl Ekim ayında düzenlenmesi planlanan ST Endüstri Zirveleri; Robot Yatırımları, Endüstri 4.0 Uygulamaları, Enerjisini Üreten Fabrikalar ve Proses Zirvesi tüm taraflarla yapılan yoğun istişarelerin ardından 2021 yılına ertelendi. Zirveler, 2021 yılında yine Ekim ayında düzenlenecek.