Merkezi Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen deprem felaketinde yaralar sarılmaya devam ediyor. Bölgedeki kişilerin en önemli ihtiyacı ise elektrik ve benzin… Bu sorunun önüne geçmek için mücadele eden enerji sektörü, bölgeye ürün ulaştırmak için çaba sarf ediyor. 

“ÇOK BÜYÜK JENERATÖR ALIMI YAPACAĞIZ” 

Smart Güneş Teknolojileri Ahbap Platformuna 2 milyon TL değerinde bağışta bulundu. Ahbap Platformu kurucusu ise sosyal medya hesabından jeneratör üreticilerine çağrıda bulundu. Haluk Levent, “Jeneratör Firmaları! Bu twitin altına yazar mısınız? Tabii ki gönlünüzden geçip yolluyorsunuz ama çok büyük alım yapacağız. Biz sadece uygun fiyat isteyeceğiz. Ekiplerimiz size hemen dönecek” dedi.  

ENERJİ SEKTÖRÜ DEPREM BÖLGESİ İÇİN BİRLİK OLDU 

  • Cengiz Holding, deprem bölgesine 20 ekskavatör, 5 vinç, 45 kamyon, 13 4X4 araç, 5 sepetli araç, 2 yakıt tankeri, 2 looder, 2 babcot, 5 lastikli yükleyici, 4 ışık kulesi, 25 lowbed, 66 jeneratör, 10 trafo direği, 40 projektör ve çok miktarda insani yardım malzemesi gönderdi. Deprem bölgelerine iş makineleri, ekipman ve araç desteği sağlayan Cengiz Holding, bu araçları kullanacak teknik ekip ile maden işletmelerinde çalışan uzman kurtarma ekiplerini de deprem bölgelerine sevk etti. Şu ana kadar deprem bölgesine 20 ekskavatör, 5 vinç, 45 kamyon, 13 4X4 araç, 5 sepetli araç, 2 yakıt tankeri, 2 looder, 2 babcot, 5 lastikli yükleyici, 4 ışık kulesi, 25 lowbed, 66 jeneratör, 10 trafo direği, 40 projektör ve çok miktarda insani yardım malzemesi gönderilirken ilk aşamada AFAD'a 1,5 milyon TL’lık bağışta bulunuldu. 
  • Turkcell, deprem bölgesindeki iletişim ihtiyacını kesintisiz şekilde sürdürebilmek amacıyla Türkiye’nin dört bir yanından ve çevre illerden ekiplerle aralıksız çalışıyor. Bu yoğun çalışmalarla bölgede deprem anında iletişimi kesilen 900 sahaya tekrar servis sağladı. Turkcell, "Tüm imkanlarımızı seferber ederek farklı lokasyonlarda bulunan çok sayıda mobil baz istasyonu ve jeneratörü deprem bölgesindeki illerimize sevk ettik. Ayrıca bölgede görev yapan ve kayıplar yaşayan personelimize destek olabilmek için Türkiye’nin birçok ilinden ekiplerimizi bölgeye yönlendirdik" dedi. 

  • Fırat Elektrik Dağıtım AŞ, dağıtım bölgesi içerisinde yer alan Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli'de deprem sonrası çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, deprem sonrasında kriz yönetimi ve eylem planını devreye alan ekipler 237 araç ve 754 kişiyle sahada görev yapıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş, "Doğanşehir ilçesinin tamamına, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinin bir kısmına tedbir amaçlı olarak enerji verilmemektedir. Bu nedenle Malatya'da 360 trafomuz ve 24 bin 761 abonemizin elektrik arzı etkilenmiş olup enerji sürekliliğini en kısa sürede tekrar sağlamak üzere AFAD ile koordinasyonlu çalışmalar sürdürülmektedir. Abonemizin etkilendiği kesintiler AFAD ile yürütülen ortak çalışmalar sonrasında kademeli olarak giderilmektedir” dedi.  (AA)

MAN, Elektrikli Kamyonların Seri Üretimine Başladı
MAN, Elektrikli Kamyonların Seri Üretimine Başladı
İçeriği Görüntüle