Danfoss Sürücüleri, zorlu ortamlar ve prosesler için VLT Otomasyon Sürücüsünün yeni modelini piyasaya sürdü. Danfoss’a göre, "bu model daha önce hiç olmadığı kadar özel".

VLT Otomasyon Sürücüsü, yeni nesil D ve E sınıfı kompakt kabinle ve -25°C ila 50°C arasında kayıpsız, daha geniş çalışma sıcaklığı aralığına sahiptir. Danfoss, ayrıca bu modelin “performansı en üst düzeye çıkaran ve uygulama esnekliği sağlayan donanım ve yazılım iyileştirmeleri” içerdiğini belirtti.

Örneğin Entegre Hareket Kontrolü (IMC), VLT Otomasyon Sürücüsünün bir enkoder ile veya bağlantısı olmadan asenkron ya da PM motorları konumlandırmasını , onlarla senkronize olmasını sağlıyor. Böylece devreye alma sürecinde zamandan, , dinamik servo sürücü performansı gerektirmediğinde ise maliyetten tasarruf edilebilmektedir.

Danfoss, VLT Otomasyon Sürücüsünün Hareket Kontrol Seçenekleri ile mekanik kontrollerin yerini alacağını belirterek bu modelin; “üretkenliği ve performansı arttıran, güvenilir ve yüksek kaliteli süreçler yaratan, akıllı ve enerji tasarruflu elektronik çözümler” sunacağını açıkladı.

Haberin Tamamı ST Ağır Sanayi Çözümleri Dergisi'nin Nisan 2018 Sayısında