“Biz yaparız” mottosuyla yola çıkan Yünel, 1984 yılından bu yana katı malzemeler ile uğraşan endüstrilerin ihtiyacı olan fakat teminin yurtdışından sağlandığı konularda her geçen gün kendini geliştirmiş ve alanının lideri konumuna gelmiştir. Bugün dokuz yarı temel konuda yaptıkları üretimleriyle teknolojik açıdan dünyanın en üst düzey firmaları arasında sayılan Yünel aynı zamanda kendisine ait patent ve faydalı model patentlerine de sahip.

Son olarak tamamladıkları projeleri ile dikkat çeken Yünel Elektromekanik, yüzde 100 yerli üretimli Hurda Geri Dönüşüm Tesisleri’ni devreye aldı. Hurda metallerini toplayıp geri dönüşüm kazanımlarıyla uğraşanlar tarafından kullanan tesis ilk olarak Tosyalı Demir Çelik Sanayi A.Ş tarafından Osmaniye tesisinde kullanılmaya başladı. 

KURULUM 20 GÜN SÜRDÜ

Yünel’in tamamladığı yüzde 100 yerli üretim Hurda Geri Dönüşüm Tesisi’nin kurulumu 20 gün sürdü. Montajının tamamlanmasının hemen ardından devreye alınan tesis, Demir – Çelik Fabrikasına gelen hurdaların ve geri dönüştürülebilir olan metallerin ayrıştırılıp hurda metal stok holüne gönderilmesini sağlıyor. Tesis, aynı zamanda diğer metal olmayan ürünleri bir hole, toz ve kum gibi malzemeleri ise başka bir hole ayrıştırılmasını sağlıyor. Böylece tesis Demir – Çelik işletmesine önemli bir katma değer sağlıyor. Bu sistem, hurda prosesi ile uğraşan tüm Demir – Çelik işletmelerinde kullanılabiliyor. Kısa sürede projelendirilip, imalata alınan tesis, yüksek performansta hizmet vermektedir.