CEM KARATAY - Türkiye'de üretime, ihracata ve istihdama katkı sağlamayı sürdüren, yurt dışında ise üç farklı kıtada faaliyetlerine devam eden Tosyalı Holding'in yurt dışı atılımları Capital Dergisi tarafından hazırlanan “Yurtdışında Kurulu En Büyük Türk Şirketleri” listesinde yer aldı.

Tosyalı Holding’in yurt dışındaki iki büyük yatırımı Capital Dergisi tarafından hazırlanan “Yurtdışında Kurulu En Büyük Türk Şirketleri” listesine girdi.

Listede Grup şirketlerinden, Cezayir’in en büyük sanayi yatırımı Tosyalı Algerie 4’üncü olurken, Karadağ’daki yatırımı Tosçelik Niksic ise 46’ncı sırada yer aldı.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada üretim ve istihdamın yanı sıra ülkelerin ikili ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamaya ve Cezayir ile kalmayıp, Afrika’nın birçok ülkesinde çeliği üretirken madenden en uç ürüne giden süreçte var olabilme adına yatırımlarına ara vermeden devam edeceklerini vurguladı ve bu başarıda emeği geçen Tosyalı Ailesi’nin tüm emekçilerine teşekkür etti.

AFRİKA'DA TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRIYOR

Afrika'daki yatırımlarına devam eden Grup, Cezayir ve Senegal’in ardından son olarak geçtiğimiz aylarda Angola’da da Türk bayrağını dalgalandırmak için girişimde bulunmuştu.

Grup, Güneybatı Afrika’nın en hızlı gelişen ülkelerinden Angola’daki projesinde yıllık 10 milyon ton demir cevheri işleyerek bölgenin çelik ihtiyacını karşılamak amacıyla yatırım yapmıştı.