Yünel Elektromekanik, ürün gamında yer alan çözümleri ile tesislerde yaşanan problemlerin üstesinden geliyor. Firmanın bu çözümlerinden biri de Süper Şok Hava Patlaçları.
Süper Şok Hava Patlaçları malzeme boyutları, içeriği, rutubet durumu ne olursa olsun eğer malzemenin depolandığı silo, bunker gibi yerlerde veya intikal kamarası, siklon, şut gibi sevk bölgelerinde yaşanmakta olan yapışma ve tıkanma problemlerini çözerek verimliliği arttırıyor. 

Geliştirilmiş yeni mekanik piston teknolojisiyle bunker, silo, siklon, intikal kamarası, şut soğuk-sıcak her ortamda başarı ile çalışıyor. Süper Şok Hava Patlaçlarının sunduğu en önemli avantajlardan biri de üretimde, enerjide ve işçilikte yaşanan kaybını ortadan kaldırıyor. Çalışan makine ve ekipmanın lüzumsuz yere aşınmasını önlemekte olan Süper Şok Hava Patlaçları aynı zamanda iş programı aksaksız yürümektedir, yükümlülükleri zamanında yerine getirmektedir. Patlaç sistemi için ödenen para çok kısa zamanda geri döndüğü gibi uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir. 

Otomatik çalışan Süper Şok Hava Patlaçları, elektronik kontrol sistemi ile istenilen periyota ayarlanabiliyor. Düşük basınçlar işletme için yeterli olan ürün, sahip olduğu özel pnömatik sisteme sahiptir. Hava talebi çok az olan Süper Şok Hava Patlaçları, yüzde 100 kesin ve son çözümü sunmasının yanı sıra titreşim yapmadığı gibi beton, çelik, her cins silo, bunker ve tanka monte edilebilmektedir. Ayrıca tek bir hareketle parçası olan pistonda geliştirilmekte ve böylelikle minimum bakımla uzun seneler hizmet verebilecek mekanik piston haline getirilmektedir.