Türkiye vasıflı çelik sektörünün önde gelen markalarından Yükselen Çelik’te ortaklar arası pay devri gerçekleşti; böylece Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Barış Göktürk, şirketteki ortaklık payını artırdı.

ŞİRKETE DUYDUĞU GÜVENİ ORTAYA KOYDU

Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklamaya göre; Yükselen Çelik Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göktürk, sahibi olduğu paylardan 8,750,000 adet hissesini oğlu Barış Göktürk’e satış yoluyla devretti. 

Firmanın mevcut iş modelini oluşturan; katma değerli çeliklere geçiş sürecinin mimarı ve şirketin 17 yıldır yönetiminde yer alan Barış Göktürk, pay alımı ile beraber şirketteki ortaklık payını artırarak şirketin sürdürülebilirliği ve orta ve uzun vadeli büyümesi açısından şirkete duyduğu güveni ortaya koymuş oldu.

AİLENİN PAYI SABİT KALDI

Söz konusu pay alımı sonucunda, firmada hakim konumunda bulunan Göktürk Ailesi'nin toplam pay adedinde, pay yüzdesinde veya oy hakkı yüzdesinde herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Benzer şekilde Yönetim Kurulu, şirketin iş modeli ve faaliyetinde değişiklik olmadı.

Pay devrinin ardından Barış Göktürk'ün ortaklık içindeki payı yüzde 28,1'e ulaşırken, ailenin toplam payı yüzde 70,4 olarak sabit kaldı.

"SEKTÖRDE ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Söz konusu devir işlemi sonrasında görüşlerini paylaşan Göktürk, "Bugün vasıflı çelik sektörünün lider şirketi konumundayız. Şirketimiz, hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Katma değerli ürünlerin üretimi ile hem ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyoruz hem de sektörde öncü olmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Vasıflı çelik uzun mamul alanında yarı mamul üretimi yapan 45 yıllık mazisi bulunan firma, otomotiv, kalıp, makinanın yanı sıra savunma sanayinde kendi ürün gruplarında pazar lideri olarak güçlü pozisyonunu sürdürüyor.

Şirketin 2021 yılı için 322 milyon TL’nin üzerinde satış hasılatı öngörülüyor.