İngiltere merkezli bir firma, otoklav boji tekerlek aksamında sürekli rulman arızaları yaşadığında, sorunu çözmek için NSK'ya uzman rehberliği konusunda başvuruda bulundu. Otoklav boji tekerlek aksamı için rulmanların yüksek yüklere dayanması gerekiyordu. NSK'nın yüksek performanslı rulmanlara geçiş yaklaşık 140.000 euroluk tasarruf sağlıyor. 

Ortalama olarak, müşteri her yaklaşık 3 haftada bir, otoklav boji tekerlek aksamının 10 aksında rulman arızası yaşıyordu. Daha da kötüsü, sabit bilyalı rulmanların arızaları, çevreleyen donanıma (gövde ve akslar) zarar veriyordu. Bileşenlerin bu nedenle düzenli olarak değiştirilmesi gerektiğinden yüksek işçilik ve parça maliyetlerine yol açıyordu.

NSK´nın uzman mühendislerden oluşturulan ekip, hatalı rulman analizini gerçekleştirdi ve aşırı yük ile birlikte sert parçacıkların ve nem girişinin, erken rulman arızalarının temel sebebi olduğu belirlenebildi.

NSK, başvuru incelemesini sonuçlandırdığında, orijinal sabit bilyalı rulmanların yetersiz olduğunu açıkça gösterdi. Bu bağlamda mühendislik ekibi, zorlu işletim ortamına çok daha uygun bir özellik sunan NSKHPS yüksek performanslı oynak makaralı rulmanlara geçmeyi önerdi.

NSKHPS rulmanlar, daha büyük yükler taşımak ve daha yüksek sıcaklıklarda çalışmak üzere, özel olarak tasarlandı. Bu nitelikler sayesinde kullanıcılar, söz konusu İngiliz şirketin hızla keşfettiği gibi, daha iyi hizmet ömrü ve gelişmiş güvenilirlik elde edebiliyorlar. Otoklav boji tekerlek aksamında NSKHPS oynak makaralı rulmanlara geçmenin bir sonucu olarak, devam eden bakım ihtiyacı tamamen ortadan kaldırıldır ve bu da çevreleyen bileşenlere olan hasarın azaltılmasına neden oldu. Azaltılmış rulman, bakım ve donanım maliyetlerinde müşteri, toplam 138.382 euroluk tasarruf etti.