İzmir ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 304 adet otobüs alımı için açtığı ihaleyi kazanan Otokar, İzmir’in yeni araç filosunun teslimatını gerçekleştirecek.

Koç Grubu şirketlerinden Otokar’ın, aynı zamanda, yılın tek kalemde gerçekleşen en büyük otobüs ihalesi olan sözleşme kapsamında, ESHOT’a 5 yıl süresince satış sonrası hizmet de vereceği bildirildi.

Türkiye genelinde belediyelerin toplu taşıma filolarını yenilikçi ve çevre dostu araçlarıyla güçlendirmeye devam eden firma, toplam değeri 476 milyon TL olan otobüs ihalesini kazanarak önemli bir anlaşmaya daha imza atmış oldu.

2020 VE 2021’DE TESLİMATLAR GERÇEKLEŞECEK

Anlaşma çerçevesinde 2020 ve 2021 yıllarında partiler halinde teslim edilmesi planlanan otobüsler arasında, 170 adet KENT LF ve 134 adet KENT Körüklü otobüs bulunuyor.

ESHOT’un filosuna dahil olacak yeni otobüslerle birlikte, 2009 yılından bu yana İzmir caddelerinde başarıyla hizmet veren Otokar otobüslerinin sayısının da 700’ü geçeceği belirtildi.

50’DEN FAZLA ÜLKEDE TERCİH EDİLİYOR

Pek çok büyükşehir belediyesinin tercihi olan otobüsleri, Türkiye’nin yanı sıra 50’den fazla ülkede de kullanılıyor.

Son yıllarda Avrupa’da da kazandığı ihalelerle dikkati çeken Otokar’ın KENT otobüsleri, Avrupa’nın en çok tercih edilen şehir içi otobüsleri arasında yer alıyor.