Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, 1. faz yatırımları kapsamında devreye alınan soğuk haddeleme hattı ile ilgili fabrikada düzenlenen törende yaptığı  açıklamada “Son yatırımımız demir-çelikle ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz" dedi. Yıldız, birinci faz yatırımlarını böylece tamamladıklarını kaydederek, 2020 yılında ikinci faz yatırımını tamamlayıp Yıldız Demir Çelik imzalı yassı sac ürünüyle cari açıkla yapılan mücadeleye 1 milyar dolarlık katkıda bulunacaklarını vurguladı. 

ÜRETİM KAPASİTESİ 1.5 MİLYON TONA ÇIKTI

Holding'in son yıllarda Türkiye’de hayata geçirdiği en büyük sanayi yatırımlarından birisi olarak dikkat çeken Yıldız Demir Çelik, soğuk haddeleme hattıyla ilk faz yatırımını tamamlamış oldu. Boya ve galvaniz hattı yatırımınn ardından devreye alınan soğuk haddeleme hattının üretime başlamasıyla marka üretim kapasitesini 1.5 milyon tona çıkardı. 

BEYAZ EŞYA VE OTOMOTİV SEKTÖRÜ İÇİN ÜRETECEK  

Yıllık 400 bin ton kapasiteli sürekli galvanizleme hattı ile şirket, inşaattan otomotive kadar birçok farklı sektörün ihtiyacını karşılayacak ürün porftöyü ile hizmet veriyor. Ayrıca 300 bin ton temizleme hattı, 300 bin ton tavlama hattı, 450 bin ton temper hattı ve 150 bin ton yıllık boyama hattı kapasitesi ile Yıldız Demir Çelik, beyaz eşya ve otomotiv sektörünün ihtiyacı olan ürünleri üretecek. Yine fabrika bünyesinde yer alan çelik servis merkezinde müşterilerin talepleri doğrultusunda dilme, boy kesme ve trapez işlemleri gerçekleştiriliyor.