HAREKET’TEN 2200 TONLUK PALETLİ VİNÇ YATIRIMI HAREKET’TEN 2200 TONLUK PALETLİ VİNÇ YATIRIMI

Türkiye'nin en büyük özel demiryolu vagon üreticisi Gök Yapı A.Ş.'nin nisan ayı sonunda temellerini attığı, yerli ve milli vagonlar üretecek yeni yatırımının yapımı tamamlandı.

Firmanın Sivas'taki  Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde konumlanan GökRail fabrikasının üretime hazır olduğu duyuruldu.

"BACASI TÜTEN BİR FABRİKA OLAN YATIRIMIMIZIN GURURUNU YAŞIYORUZ"

Toplam 70 bin metrekarelik kapalı alana kurulan, firmanın ihracatını artırması beklenen üretim tesisi ile bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Konu hakkında firmanın sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda, "Demirağ OSB’de bulunan, Yerli ve Milli vagonlar üretmek üzere temellerini attığımız yeni 'GökRail' fabrikamızın inşası tamamlanmış olup faaliyete hazırdır. 5 yılı aşkın bir süredir önce hayal, sonra plan ve şimdi bacası tüten bir fabrika olan bu büyük yatırımımızın bugün haklı gururunu yaşıyoruz." denildi.

KAYNAK ROBOTLARI KULLANIMA HAZIR 

Öte yandan Mart 2021'in sonunda imzalanan anlaşmayla vagonların kritik bileşeni olan bojilerin, robotik ve ileri imalat teknolojisi hatlarının kurulumu ve devreye alınmasını INTECRO Robotics'in üstleneceği duyurulmuştu.

Firma tarafından yapılan açıklamada, kurulumu gerçekleştirilen ve boji üretimini gerçekleştirecek olan kaynak robotlarının kullanıma hazır olduğu belirtildi, INTECRO'ya teşekkür edildi.