Türk Prysmian Kablo, 1990 yılında üretmeye başladığı “Raylı Sistem Kabloları” ile metrolara, demiryollarına ve TCDD projelerine hizmet sağlıyor. 

Prysmian, enerji ve telekom kabloları ile birlikte zorlu uygulama alanları için geniş bir ürün yelpazesine sahip. Türk Prysmian Mudanya’daki fabrikasında ürettiği ulusal ve uluslararası projelerde tercih edilen ‘Raylı Sistem Kabloları’ birçok alanda tercih ediliyor.  Markanın kabloları optik sinyalizasyon sistemleri, makas anahtarlarının kontrolü, tahrik mekanizmalarının kontrol devreleri ve merkezlerinde tercih ediliyor. ‘Raylı Sistem Kabloları’ ile metro çalışmalarına, demiryolu projelerine özel çözümler üretimi gerçekleştiren Türk Prysmian; Ankara-Sivas, Konya-Karaman, Samsun-Kalın gibi prestijli raylı sistem projelerinde bulunuyor. 

YENİ AVRUPA TREN KONTROL SİSTEMİ (ERTM) STANDARDINA UYGUN ÜRETİM

Günümüz ihtiyaçları ile birlikte demiryolu ulaşımında hızla artan emniyetli, kesintisiz ve konforlu ulaşım ihtiyacını beraberinde getiriyor. Türk Prysmian’ın yeniliklere, sistemlere ve taleplere göre yatırımlarını gerçekleştirdiklerini belirten Türk Prysmian Endüstriyel Satışlar Direktörü Mert Erden Yeni Avrupa Tren Kontrol Sistemi (ERTM) standartlarına uygun bir üretim ile TCDD’nin ERTM standartları için uyguladığı sinyalizasyon, tren koruma ve kontrol sistemi çalışmalarını desteklediklerini söylüyor.