Tosyalı Holding, İskenderun'da hayata geçireceği yeni yatırımı yassı çelik üretim tesisi için teknoloji seçimini yaptı.

Teknoloji seçimini Primetals Technologies'ten yana kullanarak, bu kapsamda elektrik ark ocağı EAF Quantum, vakum tesisi ve iki yollu slab döküm tesisi siparişi verdi.

Böylece yatırım hamlesini bir adım daha ileriye taşıyan Tosyalı Holding, tesisi Endüstri 4.0 altyapısına da uygun hale getirecek.

3,4 MİLYON TONA ÇIKARTABİLECEK

Yıllık 2 milyon ton üretim kapasitesine sahip olan slab döküm tesisi, gelecek dönemde yıllık 3,4 milyon ton kapasiteye çıkartılabilecek şekilde tasarlandı.

Yıllık 2 milyon ton sıvı çelik üretmek üzere tasarlanmış olan EAF Quantum, farklı kalite ve kompozisyonlarda hurda ile HBI, pik demir karışımını kullanarak çalışma özelliği bulunması açısından, Holding'e hammadde tedarikinde daha fazla seçenek ve avantaj sağlayacak.

YÜZDE 30 DAHA DÜŞÜK SALINIM VE YÜZDE 20 MALİYET AVANTAJI SAĞLIYOR

Düşük elektrik enerjisi tüketimi ve CO2 salınımı nedeniyle yüksek çevre performansına sahip olduğu belirtilen yeni teknoloji, konvansiyonel EAF'lere kıyasla düşük elektrik tüketimine imkan vermesinin yanı sıra yüzde 30 daha düşük CO2 emisyonu salınımına sahip olduğu ifade edildi. 

Ayrıca düşük elektrik, elektrot ve oksijen tüketimi sayesinde dönüşüm maliyetinde de yüzde 20 avantaj sağladığı bildirildi.