Martin Engineering, konveyörler ve diğer dökme malzeme taşıma uygulamaları için ileri teknolojilerin geliştirilmesi ve uygulanmasındaki liderliğini sürdürerek, konveyör bant sıyırıcı ucu izleyen, kalan kullanım ömrünü belirleyen ve raporlayan bant sıyırıcı konum izleme cihazı Martin N2®'yi tanıttı. 

Kolayca sisteme entegre edilebilen Martin N2® Konum İzleme Cihazı, birincil konveyör bant sıyırıcı uçlarını izliyor ve yeniden gerdirme veya değiştirme gerektiğinde ya da anormal koşullar meydana gelmesi durumunda Martin servis teknisyenlerine ve işletme operasyon personeline haber veriyor.  

Konum İzleme sistemi yeni bir kuruluma dahil edilebildiği gibi şirketin mevcut bant sıyırıcılarını kullanan mevcut ana gövdelere de doğrudan takılabiliyor.  Yöneticiler ve servis teknisyenleri ağa bağlı herhangi bir sıyırıcıdaki bilgilere cep telefonu aracılığıyla hızla erişebiliyor.  

Şu anda çok çeşitli endüstrilerde ve uygulamalarda, dökme malzeme taşıma ekipmanlarında 1000 den fazla sistemde kullanılan bu benzersiz teknolojinin kullanım sayıları hızla artıyor.  Şirket bünyesinde Martin Yenilik Merkezi'ndeki mühendislik ekibi tarafından tasarlanan cihazı, en yüksek kalite kontrol standartlarını sağlamak üzere yalnızca şirkete ait tesislerde üretiliyor.  Yeni cihazları imal etmek için kullanılan özel ekipmanın tasarımı ve üretimi de Martin Engineering tarafından gerçekleştiriliyor.  

Martin, uygun şartları karşılayan müşterilerine ücretsiz ekipman, izleme hizmeti ve pillerini sağlıyor.  Şirket ayrıca N2® Konum İzleme Cihazı bileşenleri için destek sunuyor ve gerektiğinde Martin konveyör bant sıyırıcılarını kullanan müşteriler için ücretsiz ana gövde ve gergi değişimleri sağlamayı vadediyor. 

Yıllık bakım ücreti ve cep telefonu erişimi için ek ücret almayan firma, konveyör bant sıyırıcılarını kullanan müşterilerine bu teknolojiden yararlanma imkânı sunuyor.

Konum izleme cihazları, hücresel ağ geçidinden 3 ila 800 metre mesafede herhangi bir yere monte edilebiliyor ve sağlam, sızdırmaz yapısıyla neredeyse her türlü hasara karşı koruma sağlıyor. İnternete bağlanan, genellikle hücresel sinyalin en güçlü olduğu tesisin en yüksek noktasında bulunan tek bir ağ geçidi, 50 adede kadar üniteyi izleyebiliyor.  Sistem, her bir Konum İzleme Cihazı için ayrı hücresel hat gerektirmiyor. Bunun yerine her bir sensörün radyo frekansına ağ geçidi üzerinden bağlanıyor.  

Herhangi bir tesis iletişim altyapısından bağımsız olarak çalışan sistem, küçük boyutu ve düşük güç tüketimiyle iki yıllık tahmini pil ömrü sunuyor.  Bağımsız çalışabilen model, tesis içi kaynaklara bağımlılığı en aza indirmek için Martin tarafından geliştirildi.  Sistemde yalnızca ağ geçidi için sabit bir 110V güç noktası gerekiyor.

Cihaz, teknisyenlere kesin bilgi vererek, kritik gerçek zamanlı bilgiler sunarak ve hareketli konveyörlere maruz kalmayı azaltarak hem verimi hem de iş güvenliğini artırıyor ve manuel kontrol ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Talep üzerine ayrıntılı bilgi de sunan basitleştirilmiş bakım planı, planlı duruşlar sırasında servis personelinin aşınmış parçaların yenilerini sağlamasına ve takmasına olanak tanıyor.  

Ayrıca şu durumlarda otomatik uyarılar sağlanıyor:

  • Sıyırıcı uç değişimi gerekliliği
  • Yeniden gerdirme gerekliliği
  • Bir sıyırıcının banttan uzaklaşması
  • Anormal bir durum
  • Sıcaklıkta önemli bir değişiklik
  • Pil değiştirme gerekliliği

HANGİ KONULARDA FAYDA SAĞLIYOR?

Konum İzleme Cihazı, şirketin dökme malzeme taşıma ve ilgili tehlikeleri azaltma konusunda geliştirdiği, yeni ve gelişen teknolojiler alanındaki onlarca yıllık çalışmanın ürünü olan bileşenlerden yalnızca biri ve firmanın operatör müdahalesi olmadan optimum sıyırıcı basıncını sürekli olarak koruyan otomatik gerdirme sistemiyle aynı ürün ailesinin bir parçası.

Çok sayıda fayda sağlayan bu önemli özellik sayesinde bakım personelinin gergi veya aşınma oranını takip etmesi için konveyör bant sıyırıcısını gözüyle görmesi gerekmiyor. Bant sıyırıcı muayenesi için ayrıca zaman ayrılmasına gerek kalmadan çalışanların hareketli konveyörün etrafında geçireceği zamanı azalttığından iş kazaları olasılığını en aza indiriyor.

Firmaya göre bu, sektörde üretim verimi, işletme maliyetleri ve güvenlik üzerinde olumlu bir etki yaratan çok önemli bir yenilik. Optimum sıyırma performansı için sıyırıcı ucu aşınmasını ve sıyırıcı gergi baskısını izleyen cihaz, insan kararlarının yerine gerçek çalışma koşullarına dayanan verilerle sıyırıcı ucunun kullanılabilir yüzey alanını en üst düzeye çıkarıyor ve bir sıyırıcı ucunun kullanım ömrünün sonuna yaklaşması halinde bunu kesin olarak bildiriyor.  Her bir sıyırıcının performansını ve durumunu izleyerek sürekli geri bildirim sunuyor ve alınacak kararların tahminler yerine somut verilere dayandırılmasını sağlıyor. Ayrıntılı geçmiş kayıtları sayesinde servis tarihlerine ve yapılan işlere erişim sağlayan bir bakım günlüğü tutuyor.

Sonuçta bant sıyırıcı yatırımlarını karlı hale getiriyor.  Yedek parçaların temini tam zamanında teslim yöntemiyle programlanabiliyor ve parça değişimi, acil duruşlar yerine planlı duruşlar sırasında gerçekleştirilebiliyor.

GERGİ AYARLARINI PLANLAMAYA YARDIMCI OLUYOR

Cihaz, bant sıyırıcı ana gövdesinin dönüşünü izleyerek, yöneticilerin planlı duruşlar sırasında gergi ayarlarını ve sıyırıcı uç değişimlerini planlamasına yardımcı oluyor.  

Konum İzleme Cihazı, harici bir güç kaynağı gerektirmeyen bağımsız bir sistem.  Darbelere ve çarpmalara karşı çok dayanıklı olan tescilli poliüretandan üretilen bu cihaz, son derece sağlam.  Martin, çok sayıda seçeneği araştırdıktan ve diğer malzemelerin çalışma koşullarında ortaya çıkan zorlukların üstesinden gelemediğini tespit ettikten sonra bu malzemeyi kullanmaya karar verdi. Tipik madencilik ortamında da kullanılabilen bu cihaz, transfer şutunun içine veya dışına monte edilebiliyor. Bu ürün, ayrıca işletme tesislerindeki ıslak ve yapışkan malzeme kullanımı gibi zorlu ortam koşullarına da uygun şekilde tasarlandı. 

Sistem, gergi ayarı gerekmeden önce ne kadar dönüşün kabul edilebilir olduğunu bildiğinden servis teknisyenlerine, daha müşteri bile farkına varmadan bir bant sıyırıcının ne zaman değiştirilmesi gerektiğini bildiriyor. Dahası, herhangi bir sıyırıcıda aşırı hareket algılanırsa operatörlerin hemen kontrol etmesi için otomatik bir alarm bildirimi sağlıyor.

Yazılım; sıyırıcı uç durumunu, kalan ömrünü, bir sonraki planlı gerdirme işlemini, çalışma süresini, aşınma oranını, sıyırıcı modelini, sıyırıcı uç tipini ve bir dizi diğer ayrıntıyı izliyor ve görüntülüyor.