Döküm sektöründeki köklü şirketlerden biri olan Arslan Makina Döküm, yeni yatırımı olan Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi’ndeki (DESB) fabrikasına ağustos ayında taşınmayı planlıyor.

Bölgedeki ilk tesislerden biri olacak 13 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulan yeni fabrikasında firma, kalıp tasarımı, imalatı, alüminyum döküm, işleme ve boyama proseslerini entegre bir şekilde gerçekleştirebilecek.

“DAHA DA BÜYÜYECEĞİZ”

Yeni yatırımlarına ilişkin bilgiler veren firmanın Satış ve Pazarlama Müdürü Oğuzhan Arslan, mevcut fabrikalarının yüksek adetli seri üretim taleplerine ve büyük parçaların imalatına cevap verebilme noktasında fiziki şartlar dolayısıyla yetersiz kaldığını dile getirdi.

Yeni tesisleri ile gelen talepleri karşılayabilir duruma geleceklerini ve otomotiv sektöründeki oranlarının artacağını söyleyen Arslan, “Halihazırda anlaşma sağlanan ve 2020 ya da 2021’de seri üretimine başlayacağımız projelerin prototiplerini yapıyoruz. Yeni yatırımımız ile birlikte daha da büyüyeceğimize inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

AVRUPA VE ASYA AĞIRLIKLI İHRACAT YAPIYOR

Kurucusu Yusuf Arslan ve Ortağı Salih Leventçi tarafından 1965’li yıllarda Hidro Pres Döküm adıyla faaliyetlerine başlayan firma, 1993 yılından beri de Arslan Makina Döküm ismiyle hizmet sunuyor.
Başta Almanya olmak üzere Hindistan ve Çin dahil dünyada çeşitli ülkelere ihracat gerçekleştiren firmanın bünyesinde toplam 130 personel görev alıyor. 

Hassas orta ve düşük adetli mühendislik parçaları imal edan firma, döküm ile birlikte aynı zamanda hassas işleme, toz boya ve montaj uygulamaları da gerçekleştiriyor.