Yıldızlar Yatırım Holding, Türkiye’de hayata geçirilen en büyük sanayi yatırımlarından birine imza atarak, demir-çelik sektöründe önemli oyuncular arasındaki yerini aldı. Yıllık 4.3 milyar lira ciro elde eden, dünya genelindeki 12 tesisinde toplam 3 bin 500’ün üzerinde çalışanı olan ve 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Yıldızlar Yatırım Holding’in, Kocaeli’nin Alikahya bölgesindeki tesis yatırımı Yıldız Demir Çelik, üretime başladı ve ilk siparişlerinin teslimini gerçekleştirdi.

Yılda yaklaşık 1,5 milyon ton yassı çelik üretimi gerçekleştirilebilen ve 350 çalışanın bulunduğu Yıldız Demir Çelik fabrikasında, yeni üretim hattının devreye alınması ile çalışan sayısı 600’e ulaşacak.

300 bin metrekarelik alanda büyük yatırım…

Kocaeli’nin Alikahya bölgesinde üretime başlanan 300 bin metrekarelik alanda kurulu olan fabrika 300 milyon dolara mal oldu. Bu maaliyetin yüzde 30’unun özkaynak, yüzde 70’inin ise uzun vadeli krediyle elde edildiğini ifade eden Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, yeni faz için de harekete geçilerek fabrikaya yeni bir galvaniz hattı ekleneceğini belirtti. Bu fazın tamamlanmasıyla 350 milyon dolarlık bir yatırım rakamına ulaşılacağını sözleri ekledi.