Vinç seçiminde firmaların farklı ihtiyaçları belirleyici rol oynamaktadır. Son dönemde enerji tasarrufu özelliği vinç seçiminde önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Rejeneratif inverter sistemi ile sağlanan enerji tasarrufu özellikle yüksek kapasiteli hareketlerde ciddi maliyet avantajı getirmektedir.

Birçok firmanın üretim hattı değişiklik gösterdiği için farklı özelliklerde vinç çözümlerine ihtiyaç duyulur. Vinç seçiminde de firmanın bu farklı ihtiyaçları belirleyici rol oynar. . Bazı sektörler için vincin kapasitesinin fazla olması beklenirken, bazı sektörler için hareket kabiliyeti belirleyici olmaktadır. Diğer özellikler hassasiyet ve hız ile ilgili olabilir; 

Hedef noktaya minimum sapma ile ulaşma hassasiyeti olan vinçler

Yön değiştirme ve kaldırdığı yükü olduğu yerde 360 derece döndürebilen vinçler

5-550 ton kapasiteli vinçler

Enerji tasarrufu özelliği vinç seçiminde son dönemde önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Rejeneratif inverter sistemi ile sağlanan enerji tasarrufu özellikle yüksek kapasiteli hareketlerde ciddi maliyet avantajı getirmektedir.

Müşteri ihtiyaçlarına göre özellikleri şekillenen vinçlerin fiyatlandırması diğer önemli kriterdir. Esas olan, bu özellikli vinçleri maliyetleri fazla yükseltmeden üretebilmektir. Bu da ancak ciddi tecrübe ile mümkün olabilmektedir. 

Vinçsan, 38 yıllık deneyimi ile bir vince farklı özellikler ekleyerek standart fiyatına müşterilerine sunabilmektedir. Vinçsan ile tanışın; vincsan.com