Dassault Systèmes, Polonyalı vagon üreticileri arasında lider olan PESA Bydgoszcz SA'nın tasarım süreçlerini optimize etmek ve yeni ürünlerin pazara çıkış süresini büyük oranda kısaltmak için 3DEXPERIENCE platformunu seçtiğini duyurdu. 3DEXPERIENCE platformunun ürün geliştirme alanında uygulanmasına yönelik 3 senelik protokol imzalayan PESA, bu adımın dijital dönüşüm süreçlerinin bir parçası olarak atıldığını açıkladı.

TÜMÜYLE BÜNYESİNDE YÜRÜTÜYOR

Polonya'nın önde gelen elektrikli ve dizel tren, lokomotif ve tramvay üreticisi olan ve 1851 senesinde faaliyetlerine başlayan PESA Bydgoszcz SA, ürünlerinin tasarımları, 250'yi aşkın mühendisin çalışmakta olduğu Araştırma ve Geliştirme Departmanı’nda gerçekleştiriliyor.

Tüm ürünlerin geliştirilmesi, araçlar kullanıma hazır hale gelene ve PESA’nın kendi demiryolu test hatlarında test edilene kadar bütünüyle PESA Bydgoszcz SA bünyesinde yürütülüyor.

YILMADEN KUZEY MAKEDONYA’DA YENİ TESİS SATIN ALDI YILMADEN KUZEY MAKEDONYA’DA YENİ TESİS SATIN ALDI

SORUNSUZ VE GERÇEK ZAMANLI İŞ BİRLİĞİNE İHTİYACI VAR

Bütün bu çalışmalar çok geniş bir ekip tarafından yürütüldüğü için, PESA problemsiz ve gerçek zamanlı iş birliğini mümkün kılacak bir çözüme gerek duyuyor. Bu tasarım esnasında; ürün geliştirme süreçleri üstünde sistematik denetim, verimli veri ve erişim yönetimi, proje maliyetlerini ve garantileri etkileyen ayrılmış ve parçalanmış veri miktarının azaltılması gibi gereksinimler ortaya çıkıyor. PESA'nın diğer gereksinimlerı ise, katı endüstri yönetmeliklerine uyumun sağlanmasını ve çevre koruma standartlarının yerine getirilmesini kapsıyor.

TEK BİR BİLGİ KAYNAĞINA ERİŞİM SAĞLIYOR

Bu doğrultuda PLM (ürün yaşam döngüsü yönetimi) sağlayıcıları arasında kapsamlı bir araştırma yapan PESA dijital platform yaklaşımı benimseyerek, geliştirme ve doğrulama sürecini optimize etmek üzere en iyi çözüm olarak 3DEXPERIENCE platformunu kullanmaya karar verdi. Böylece PESA, 3DEXPERIENCE platformuna dayalı “Küresel Modüler Mimari” endüstri çözümü bilgi birikimi sayesinde müşteri gereksinimlerına göre tasarlanmış yenilikçi ürünler ortaya çıkarırken ve hemde endüstri standartlarına uygunluğu da sağlayabilecek.

Bu iş birliğiyle 3DEXPERIENCE platformu PESA’ya ürün ve ilgili süreçler hakkında tek bir bilgi kaynağına erişim sağlıyor. Bu da proje tasarlama ve yürütme süreçlerini büyük oranda basitleştiriyor. Sonuç olarak PESA tasarım üretkenliğini artırma, kalite problemlerini azaltma ve ürünlerin piyasaya sürülme süresini kısaltma olanağına kavuşuyor. Bunun beraberinde şirket, tadilat ve garanti hizmeti maliyetlerini de düşürme imkanını elde ediyor.

Gerçekleştirilen iş birliğini duyuran Dassault Systèmes Polonya Ülke Müdürü Ireneusz Borowski, "Entegre platform yaklaşımı sayesinde PESA, ürün mühendisliğini optimize edebilecek ve müşteri beklentilerini karşılamak için en yüksek kaliteli ürünler üretebilecek." şeklinde konuştu.