Üretimi durdurmadan yüksek sıcaklıkta hava şoku montajı ve bakımı sistemi, özel eğitimli teknisyenlerin hava şoklarını fırınlara, ön ısıtıcılara, klinker soğutucularına ve diğer yüksek sıcaklığa sahip konumlara üretim devamlılığını kesintiye uğratmadan monte edilmesine imkan sağlıyor.

Martin Engineering, karot delme ve hava şoklarının montajı için yüksek ısıya sahip proseslerin durdurulmasını gerektiren geleneksel montaj yöntemlerinin neden olduğu yüksek maliyetli duruş sürelerini önemli ölçüde azaltmak için, patent başvurusu yaptığı Martin® Core GateTM'yi geliştirdi. Şirket bugüne kadar dökme malzeme taşıyanların sorunsuz malzeme akışını sürdürmelerine, duruşları en aza indirmelerine, kayıp üretim süresini azaltırken verimi iyileştirmeye yardımcı olarak onlarca kurulumda bu teknolojiyi kanıtladı.

Yeni sistem, firmanın üretim sırasında hava şoklarını sökmeye gerek kalmadan bakım yapılabilen veya değiştirilebilen hava şoku nozulu tasarımları ailesi olan Smart NozzleTM Serisi ile başarılı bir şekilde eşleştirildi. Bu teknoloji şu anda, üretim sırasında hava şoklarını emniyetli bir şekilde monte etmeyi ve nozulları değiştirmeyi sağlamada tek olmakla beraber özel ekipman ve işlem kapalı alana girmeyi gerektirmiyor. Tüm montajın, bakımın, tankın veya prosesin dışından gerçekleştirilmesine olanak tanıyan Core Gate sistemi aynı zamanda montajın ve bakımın zorluk ve tehlikelerini en aza indirerek daha güvenli bir çalışma ortamı oluşmasına katkıda bulunuyor.

Makalenin devamını ST Ağır Sanayi Çözümleri Dergisi’nin Mayıs sayısında  okuyabilirsiniz.