Türkiye'nin en büyük ekonomi organizasyonlarından olan İstanbul Ekonomi Zirvesi kapsamında düzenlenen İstanbul Altın Değerler Ödül Töreni’nde ödüle layık görülmenin kendileri için gurur ve motivasyon kaynağı niteliğinde olduğunu belirten Maxion Wheels Türkiye ve Afrika Operasyonları Başkan Yardımcısı Hakan Ünlü şu açıklamada bulundu: “İnovasyon, dijitalleşme, endüstri 4.0 konularında sektör öncüsü olan pozisyonumuzu koruyoruz. Aldığımız bu ödülü yaptığımız işin doğruluğunun tescili olarak görüyoruz. Ayrıca ödülün Aydın Üniversitesi öğrencileri ve İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Üyeleri tarafından onaylanmış olması da değerini daha da artırıyor. Maxion İnci Jant Grubu olarak sorumluluğumuzun, daha fazla çalışıp, daha fazla katma değer yaratmamız gerektiğinin farkındayız.”

12 MİLYON JANT ÜRETİM KAPASİTESİ

Sektörün önde gelen markalarından Brezilyalı Maxion Wheels ve İnci Holding iştirakleri, Maxion İnci Jant Grubu’nun şirketi olan Maxion Jantaş, Cevdet İnci tarafından 1968 yılında kuruldu. 1974 yılında ticari ve ağır vasıta jant üretimine başlandı. 2000 yılında üretiminin yüzde 70’ini dünyaya ihraç etmeye başladı ve Avrupa’da en çok tercih edilen jant tedarikçisi konumuna yükseldi. Ticari ve ağır vasıtalar grubunun önde gelen jant üreticisi olan Maxion Jantaş, bugün yıllık 2.4 milyon jant üretim kapasitesine sahip 20 bin m2’si kapalı alan olmak üzere toplam 34 bin m2’lik tesisinde üretimini sürdürüyor.

Binek ve hafif ticari araç sac jant üretimi için kurulan bir başka iştirak Maxion İnci ise Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında 1992 yılında üretime başladı. Marka günümüzde yıllık 4.7 milyon jant üretim kapasitesine sahip 36 bin m2’lik fabrikasında üretimini gerçekleştirmektedir. Bu  kapasitesiyle marka, Türkiye’nin en büyük otomobil sac jant üreticisi olma özelliğine sahip.

2006’da Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde binek ve hafif ticari araçlara alüminyum jant üretme kararı alan Maxion İnci, Maxion İnci Alüminyum adıyla üretime başladı. Bugün yıllık 4.5 milyon jant üretim kapasitesine sahip 100.000 m2’lik tesislerinde üretim gerçekleştiriyor. 

Yıllık yaklaşık 12 milyon jant üretim kapasitesine sahip olan Maxion İnci Jant Grubu, tek lokasyonda en geniş ürün yelpazesine sahip jant üreticisi olarak üretimini sürdürüyor.