Batı Anadolu Grubu, Türkiye’nin çimento ve klinker ihracatının yüzde 10’unu karşılayacak Batısöke yatırımı ile üretim kapasitesini iki katına çıkarıyor. Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal; 4 ayrı paketleme tesisi, kamyon dolum ünitesi, 2 paletizing ünitesi ve 2 big bag dolum sistemi yer alan tesis ile yıllık klinker üretim kapasitesinin 4,05 milyon tona, çimento üretim kapasitesinin ise 5,8 milyon tona ulaşacağını açıkladı.  

Batı Anadolu Grubu’nun Aydın’ın Söke ilçesinde gerçekleştirdiği dev entegre tesis yatırımı grubun çimento ve klinker üretim kapasitesini iki katına çıkarırken, Türkiye’nin bu alandaki toplam ihracatının yüzde 10’unu da tek başına karşılayacak.

Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Batısöke fabrikasının devreye alma çalışmalarının başlamasıyla birlikte lojistik ve enerji maliyetleri gibi birçok alanda önemli kazanımlar elde edeceklerine dikkat çekti. Tesiste 4 ayrı paketleme tesisi, kamyon dolum ünitesi, 2 paletizing ünitesi ve 2 big bag dolum sistemi yer alıyor.

Başta Ege Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye genelinde hizmet veren Batısöke fabrikası, aynı zamanda yoğun bir biçimde ihracat da gerçekleştiriyor. 

Haberin Tamamı ST Ağır Sanayi Çözümleri Dergisi'nin Mart 2018 Sayısında