1992'de 300 bin olan yıllık çimento üretimi kapasitesini bugün 14 milyon tonun üzerine çıkaran Erçimsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik; “Sektörümüzün en önemli aktörlerinden biri haline geldik. Öncüsü olduğumuz bir çok yenilik, uygulama ve yatırım sektördeki gücümüze güç kattı." dedi.

Aşkale Çimento, Van Çimento, Erzincan Çimento, Gümüşhane Çimento, Trabzon Çimento, Sançim ve Kavçim şirketlerini bünyesinde barındıran Erçimsan, çimento tesislerinin yanında hazır beton alanında da üretim yapıyor.En iyiyi yapma mottosunu benimseyen firma, başarılarının ödüllendirilmesi ile de gurur duyuyor. Erçimsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, konuyu şu şekilde değerlendiriyor: ''İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın 2017 yılı sonuçlarında Sançim markamızın 142. sırada yer alması bizleri gururlandırmıştır. Katkısı, emeği ve desteği olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Allah izin verirse Sançim markasını önümüzdeki yıllarda en büyük 500 listesinde görmeyi umut ediyoruz."

Ülkemize değer katan bir marka olmanın önemini kavradıklarını söyleyen Yücelik; köprü, tünel, baraj, otoyol, havalimanı gibi milyonlarca vatandaşın hayatını kolaylaştıran yapıların Erçimsan Holding tarafından üretilen çimento ve hazır beton ile yapılmasının gururunu yaşadıklarını söylüyor. "İşimiz bir, geleceğimiz bir, amacımız bir vizyonuyla tüm paydaşları için sadece bir ticari kurumdan ibaret olmayan şirketimiz, hedeflerini gerçekleştirme noktasında da emin adımlar atmaktadır.'' diyen Erçimsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ''1992 senesinde 300 bin olan yıllık çimento üretimi kapasitemizin bu gün 14 milyon tonun üzerine çıkmış olması bunun önemli bir göstergesidir. Bu haliyle sektörümüzün en önemli aktörlerinden biri haline geldik. Öncüsü olduğumuz birçok yenilik, uygulama ve yatırım da sektördeki gücümüze güç kattı." dedi.

SANÇİM İLE BÜYÜMEYİ VE KALICI OLMAYI HEDEFLİYORUZ

Şirket bünyesinde varolan pek çok marka ile ülke ekonomisinin dünya arenasında ilk yüze giren ismi olmayı hedefleyen Erçimsan Holding, çimento tesisleri yanı sıra hazır beton fabrikaları ile de Türkiye’nin kaliteli üretim yapan holdinglerinden biri… ‘’Üretim aşamaları ve kurumsal yapımızın her aşamasında "en iyi işi yapma" düşüncesiyle hareket ediyoruz.’’ diyen Erçimsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, sözlerine şu şekilde devam ediyor: ‘’İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan ’Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın 2017 yılı sonuçlarında Sançim markamızın 142. sırada yer alması bizleri gururlandırmıştır. Katkısı, emeği ve desteği olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Allah izin verirse SANÇİM markasını önümüzdeki yıllarda en büyük 500 listesinde görmeyi umut ediyoruz."

YENİLİK VE ÜRETİM AR-GE’DEN GEÇİYOR

Çalışma hayatında birey, doğa, çevre ve etik ilkelerin önemini bir an olsun unutmadnan faaliyetlerine devam eden şirket, yolculuğuna Erzurum’dan başlıyor. Konuyu değerlendiren Yücelik’e göre "Erzurum’dan başlayan ve ülkeye mal olan bir girişim grubunun başarısı asla tesadüf olamaz.’’

Sürekli yenilikleri takip etmenin ve üretime katkıda bulunmanın gerçeğini idrak eden Erçimsan’da tüm bunların yolu AR-GE’den geçiyor. Erçimsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, sözlerini şu şekilde sonlandırıyor: ‘’Bunun yanında rekabet eden, ortakları ve paydaşlarına karşı sorumlulukları olan, çalışanlarının emeklerini boşa çıkarmayan ve aynı zamanda global ekonominin kurallarına göre hareket etmek zorunda olan bir girişim grubuyuz. Çimento ve hazır beton sektöründeki farkındalığımız; ilkelerimiz ve global gerçeklerin doğru harmanlanmasının karşılığıdır. Paylaşma kültürünü esas alan yönetim tarzımızla 2018 yılında da yeniliklerimize, yatırımlarımıza ve özellikle istihdam artırıcı atılımlarımıza devam ediyoruz."