Tesislerinde CNC mermer makinaları, torna makinaları, CNC router ve kesim makinaları olmak üzere geniş bir makina parkuruna sahip olduklarını söyleyen Ümit Mermer Şirket Yetkilisi Ömer Abay, “Üretim kısmında makinaları son teknoloji modeller ile yeniliyoruz” diye konuştu.

Bünyesinde Mermer, Mobilya ve Metal üretim tesisiyle faaliyetlerini sürdüren Ümit Mermer, mermerleri ocaklardan blok olarak alıp plaka haline dönüştürdükten sonra proje bazlı ölçüye göre üretimini yaparak son kullanıcıya ulaştırıyor. 2000 metrekarelik mermer üretim tesisi, 5000 metrekarelik mobilya üretim tesisinin yanısıra son dönemde bu iki üretimi tamamlayıcı olarak metal üretim atölyesini faaliyete geçiren markanın Şirket Yetkilisi Ömer Abay ile yakın dönem yatırımlarını konuştuk. 

Bize şirketinizin kurumsal yapılanmasını ve 2021 yılı iş gündeminizi anlatmanızı rica ediyoruz.  

2021 yılı mağazacılık sistemi ile ilerlemekteyiz. Toptan ve perakende satış planlamalarımız hızlıca ilerlemektedir. Mermer ürünlerimizi tamamlayıcı unsurlar ile (mobilya ve metal ) birleştiriyoruz. 2021 yılında sistemin altyapısını oluşturduk ve eksiklerimizi tamamlıyoruz. Bünyemizde Mermer, Mobilya ve Metal üretim tesisimiz bulunuyor. Mermer üretim tesisimiz 2000 metrekare olup tüm mermer projeleri yapılmaktadır. Mobilya üretim tesisimiz 5000 metrekare kapalı alan olup mobilyaya dair tüm üretimler yapılmaktadır. Metal üretim atölyemiz mermer ve mobilya üretimlerimizi tamamlaması amaçlı faaliyete geçmiştir. Şirket bünyemizde toplamda 70 personel çalışmaktadır.

Sektörel değerlendirmenizi de yaparak markanızın ülkemize alanında kazandırdıklarını paylaşır mısınız? 

Firmamız Ümit Mermer İnş.  San. Tic. Ltd. Şti markası olan Fesca Design tamamen tasarım odaklı ve her gün kendini tasarım konusunda yenileyen marka olmuştur. Üretim tamamen markamız adı altında olduğundan üretim kalitesi ve fiyat politikası mimarların ve bireysel müşterilerin aradığı firma haline gelmiştir. 
Ülkemizde kur yüksek olduğundan yurt dışındaki tüketiciler tarafından yoğun talep görmekteyiz. Lakin şu an büyük küçük hangi işletmenin kapısını çalarsanız herkesin tek sıkıntısı öncelikle personel ve hammaddelerde anlık fiyat değişikliği. 

Yeni üretim hattı, Ar-Ge, tesis, makina ya da teknoloji yatırım kararı nasıl veriliyor? Yakın dönemde ne tür bir yatırıma imza attınız? Sonuçları ve getirileri neler oldu? 

Üretim hattında CNC makinalar kullanmaktayız. Yatırım kararında şartlar bizi yeniliklere zorluyor ve üretim kısmında makinaları son teknoloji modeller ile yeniliyoruz.

Fabrikanızda/tesisinizde; ham madde girişinden, tasarım ve Ar-Ge çalışmalarına, oradan sevkine kadar olan üretim süreçlerini anlatır mısınız? 

Mermerleri ocaklardan blok olarak alıp plaka haline dönüştürdükten sonra proje bazlı ölçüye göre üretimi yapılıp son tüketiciye ulaşıyor. Genelde tasarımlar müşterilerimiz tarafından geliyor. Tasarım talebinde bulunan müşterilerimize ücretsiz tasarım hizmeti veriyoruz.

Makina parkurunuz hakkında bilgi vererek, son dönemde bu alanda yaptığınız yatırımları ve sağladığı avantajları anlatır mısınız?   

Tesislerimizde CNC mermer makinaları, torna makinaları, CNC router ve kesim makinaları mevcut. Tabi ülke şartlarını kestiremediğimiz için yatırımlarımızı temkinli bir şekilde gerçekleştiriyoruz.