SAKARYA (AA) - Türkiye Vagon Sanayi AŞ. (TÜVASAŞ), 2020 Senesi Yatırım Programı kapsamında yerli ve milli 56 adet elektrikli tren seti üretimi gerçekleştirecek. 

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan "2020 Senesi Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı"na göre, "Milli Elektrikli Tren Seti" projesi çerçevesinde üretimi gerçekleştirilecek. 56 adet tren seti yatırımı bedelinin 2 milyar 879 milyon 455 bin lira olduğu bildirildi.

Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şubesi Başkanı olan Cemal Yaman, karara ilişkin olarak yapmış olduğu açıklamada, TÜVASAŞ'ın Adapazarı ilçesindeki fabrika yerleşkesinde, hızlı ve yüksek hızlı tren hatlarında çalıştırılmak amaxıyla tren setlerinin üretimini gerçekleştirceği belirtildi.

Kararın ülke ve bölge ekonomisine önemli katkı sunacağını dile getiren Yaman, "TÜVASAŞ hakkında son günlerde yapılan olumsuz yorumlara karşı, alınan bu olumlu üretim yatırımı kararını TÜVASAŞ'ın geleceği için önemli buluyoruz." şeklinde konuştu.

Yaman, ayrıca verilen yatırım kararı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'a, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a ve TÜVASAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. İlhan Kocaarslan'a teşekkürlerini sundu.