ANKARA (AA) - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Pakistan'da gerçekleştirdiği iş birliği çalışmalarını sağlamlaştırıyor.

Konuyla ilgili olarak kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında bulunan National University of Science and Technology (NUST) ile ilk defa 2019 senesinde kapasite geliştirme ve insan kaynağı değişimi çerçevesinde başlatılan proje başarıyla sürüyor.

Bu bağlamda, NUST'dan 2019 yazında TUSAŞ'ta eğitim gören 15 stajyerin devamı olarak, Ağustos 2020 döneminde 14 mühendislik öğrencisi daha staj amacıyla Türkiye'ye geldi.

Dünya havacılık ekosisteminde önemli bir yer bulan TUSAŞ'ın staj programıyla, Pakistan'dan gelen öğrencilere havacılık ve uzay teknolojileri alanında önemli bilgi ve deneyimler aktarılması amaçlanıyor.

Pakistan ile devam eden olumlu ilişkilere yeni bir boyut kazandıracak staj programı ile orta ve uzun vadede bu ülkenin nitelikli ve iyi yetişmiş insan gücüne yönelik önemli fayda sağlayacak.

TUSAŞ, Pakistan'ın ilk teknoparkı National Science and Technology Park'ta ofis açan ilk Türk şirketi olmuştu.

Pakistan Başbakanı Imran Han'ın katılımı ile açılan ofiste, iki ülke arasında havacılık ekosisteminin geleceğine yönelik yeni teknolojileri birlikte geliştirmek için yeni bir adım atılmıştı.

Pakistan ile ticari ilişkilerin yanı sıra akademik alanda iş birliği yapan TUSAŞ, gelecek dönemde bunu genişletmenin yanında Ar-Ge ve inovasyon kapsamında önemli projeleri kardeş ülke Pakistan ile faliyete geçirmek için çalışmalarına devam ediyor.

TUSAŞ ve NUST arasındaki yakın ilişkiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Imran Han'ın katılımlarıyla bir mutabakat anlaşmasına dönüşmüş, bu anlaşmayla ve her iki ülkenin desteğiyle karşılıklı akademik iş birlikleri resmiyete dökülmüştü.