MOSKOVA (AA) - Rus enerji şirketi Gazprom, TürkAkım doğal gaz boru hattı projesi kapsamında Türkiye’nin Trakya kıyısında yer alan Kıyıköy’de  yapımı süren alım terminalinde inşaatını yüzde 80 oranında tamamladı.

Gazprom tarafından basına yapılan açıklamaya göre, şirket yönetim kurulunun TürkAkım ve Kuzey Akım 2 projelerinde gelinen en son durumu değerlendirdiği bildirildi.

Her iki projenin de inşasında takvim doğrultusunda ilerleme sağlandığı belirtilen açıklamada, "Kuzey Akım 2 projesinin yüzde 59’luk bölümünü meydana getiren toplam 1450 kilometrelik boru hattı Baltık Denizi’ne döşendi." bilgisi yer aldı.

TürkAkım projesinde ise Karadeniz’de boru hattı sistemi kurulum bittiği hatırlatılan açıklamada, "Türkiye’nin Trakya kıyısındaki Kıyıköy’de bulunan alım terminalinin inşaatın ınyüzde 80'i bitti." bilgisi yer aldı.

Gazprom tarafından kısa bir süre önce yapılan açıklamada, TürkAkım’da ilk gaz sevkıyatına sene sonuna dek başlamasının hedeflendiği belirtilmişti.

Rus gazını Türkiye ile Avrupa'ya taşıyacak olan TürkAkım doğal gaz boru hattı, her biri senelik 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki hattan meydana gelecek.