2019 yılında ihracatta yeni pazarlara ulaşma konusunda önemli hedefleri bulunduğu ifade eden Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan, Amerika pazarındaki düşüşü Asya ile telafi ettiklerini belirterek, 2019 için hedefin ise yeni pazarlar olduğunu söyledi.

Türk çelik sektörü, korumacılık önlemlerinin damga vurduğu geride bıraktığımız yılı başka pazarlarda satış sayesinde ihracatta büyük bir başarı ile tamamlamış oldu. Çelik ihracatı miktar bazında yüzde 20,8 artış göstererek 21,4 milyon tona yükseldi. Değer bazındaki ihracat yüzde 36,1 artış gösterdi ve 15,6 milyar dolarlık satış gerçekleştirilmiş oldu. Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan, Amerika pazarındaki düşüşü Asya ile telafi ettiklerini söyleyerek 2019 için hedefin ise yeni pazarlar olduğunu vurguladı. 

2019 yılında ihracatta yeni pazarlar hedefleri olduğunu belirten Aslan, bu kapsamda Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika’nın kendileri için önemine değindi. Aslan, “Alt sektörlere yönelik birden fazla UR - GE projesi başlatıp ihracatımızın istediğimiz seviyelerde olmadığı yerlere ve ülkelere de sektörel ticaret heyetleri düzenleyeceğiz. Bu ticaret heyetleri ile yeni alıcılara ulaşmayı ve Türk çeliğini daha fazla ülkeye ihraç etmeyi hedefliyoruz. AB, ABD ve MENA bölgesinde düzenlenecek sektörün önde gelen konferans ve fuarlarına da bu kapsamda katılım göstereceğiz.” dedi.