KOCAELİ (AA) - Tüpraş'ın demir yolu taşımacılığı konusunda iştiraki olan Körfez Ulaştırma, EURODUAL tipteki toplam 7 hibrit lokomotif için İsviçreli demir yolu araçları üreticisi olan Stadler ile anlaştı.

Konuyla ilgili olarak Tüpraş' tarafından yapılan basın duyurusuna göre, Türkiye'nin ileri gelen sanayi firmlarından olan Tüpraş'ın demir yolu taşımacılığındaki iştiraki olan Körfez Ulaştırma, İsviçreli demir yolu araçları üreticis olani Stadler ile EURODUAL tipteki 7 adet Co'Co' hibrit lokomotif  ile 8 senelik yedek parça ve tam servis bakımı konularında anlaşmaya vardı.

Stadler'in ülkemizdeki ilk iş birliği olan bu anlaşmaya göre lokomotiflerin 2021 yılı içerisinde teslim edilmesi hedefleniyor.

Körfez Ulaştırma, bu iş birliğiyle birlikte şu ana kadarki en büyük kapsamlı lokomotif alımını gerçekleştirmiş olacak.

Güçlü çekiş gücüne gereksinim duyulan yüksek eğimli hatlarda hem 25 kV AC elektrikli hem de dizel çalışma modlarını buluşturarak yük taşımacılığı hizmetlerinde faaliyet gösterecek olan lokomotifler, aynı zamanda Türkiye'nin "ilk" hibrit lokomotifleri unvanına da sahip olacak.

2 bin tona kadar akaryakıt yüklü vagonlarını çekmek amacıyla kullanılacak yeni EURODUAL tipteki lokomotifler, Körfez Ulaştırma'nın operasyonel verimliliğini de yükseltecek.