Türkiye Seramik Federasyonu’nun (TSF) hazırladığı 2019 Türkiye İhracat Katkı Endeksine göre 2019 yılı ilk iki çeyreğindeki ihracatlar ithalat üzerinden gerçekleşiyor. 2018 yılının dördüncü çeyreğinde 1,13 puan olarak hesaplanan sanayi ürünleri ihracat payının 2012 yılından beri ilk defa pozitif yöne döndüğünü belirten TSF, bu durumun 2019 yılı ilk çeyreğinde ise 1,09 puan oranıyla yine pozitif yönde seyrettiğini açıkladı. Yapılan araştırmaya göre elde edilen veriler gösteriyor ki 2019 yılının en yüksek ihracata katkı oranı inşaat seramikleri ile 65 puan oranında kaydedildi.

Açıklanan bu endeks sonuçlarına göre seramik sektörünün Türkiye ihracatına katkısının altı çizilirken yalnızca 2019 ikinci çeyreğinde 0,4’lük puan azalışı kaydedildiğini ve çok ufak bir oranla da olsa ihracata katkıda yavaşlama görüldüğü belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan TSF (Türkiye Seramik Federasyonu) Başkanı Erdem Çenesiz, hazırlamış oldukları bu endeksler ile Türkiye sanayi sektörlerini bilgilendirmeyi ve yönlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Hazırladıkları bu endeks sonuçlarının, Türkiye ihracatına en büyük katkılardan birini seramik sektörünün yaptığını ifade eden Çenesiz, inşaat seramikleri sektörünün Türkiye ekonomisine her zaman olduğu gibi yine katkı sağlamaya devam ettiğinin de altını çizdi.