Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Algerie'nin, Doğrudan İndirgenmiş Demir (DRI) teknolojisi ile dünyanın en yeşil ve çevreci çeliğini üreten tesisler arasında bulunduğunu vurguladı.

"BİR TÜRK ŞİRKETİNİN YURT DIŞINDAKİ EN BÜYÜK YATIRIMI"

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından Cezayir’e düzenlenen ziyaret kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet Tosyalı Holding'in Cezayir'deki iştiraki Tosyalı  Algerie tesislerinde incelemelerde bulundu. 

Cezayir’de gerçekleştirdikleri yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Fuat Tosyalı, iştiraklerinin bir Türk şirketinin yurt dışındaki en büyük yatırımı ve aynı zamanda dünya çelik endüstrisinde, son yıllarda hayata geçen en önemli komplekslerden biri olduğunu ifade etti.

Tesislerinin, hidro-karbon temelli şirketler dışarıda tutulduğunda, ülkede yapılan en büyük sanayi yatırımı olduğunu aktaran Tosyalı, "Kullandığı teknolojilerle küresel rekabette öne çıkan Tosyalı Algerie, Doğrudan İndirgenmiş Demir (DRI) teknolojisi sayesinde dünyanın en yeşil ve çevreci çeliğini üreten tesisler arasında yer alıyor." dedi.

"KÜRESEL BÜYÜMEMİZİN SÜRÜKLEYİCİ GÜCÜ OLACAK"

Endüstride önde giden yatırımlarının yanı sıra sürdürülebilirlik odaklı teknolojileri ve oluşturdukları istihdam ile Cezayir'de devletin üst kademesi başta olmak üzere farklı platformlarda örnek gösterildiklerini kaydeden Tosyalı, bunun kendilerini gururlandırdığını ve daha iyisini yapmak için yüreklendirdiğini dile getirdi.

Tesislerinde katma değer yaratan yatırımlarını sürdüreceklerini belirten Tosyalı, "Temellerini 2011 yılında attığımız ve 4. etap yatırımı devam eden Tosyalı Algerie, tüm etaplar tamamlandığında, 7,5 milyon tonu entegre maden tesisinden olmak üzere, 8,5 milyon tona ulaşan yassı ve uzun mamul kapasiteli bir sanayi tesisine dönüşerek küresel büyümemizin sürükleyici gücü olacak." ifadelerini kullandı.

ÜRETİMİYLE DÜNYA REKORUNA İMZA ATTI

Öte yandan Tosyalı Algerie’nın ilk etabı 2013, ikinci etabı 2015 ve üçüncü etabı da 2018’de tamamlanan ve yıllık 2,5 milyon ton kapasiteli tesisi, 2020 yılında 2,23 milyon ton/yıl üretim rakamına ulaşarak dünya rekoru kırdı.

ARAÇ KULLANMADAN 4 BİN TON TAŞIMA YAPIYOR

Holding'in ülkedeki bir diğer büyük yatırımı ise, aynı zamanda gemi yanaşma ve 150 bin tonluk yük indirme kapasitesiyle Cezayir’in en büyük limanı olma özelliğini taşıyan limanı olarak dikkati çekiyor.

Avrupa’nın en uzun hatlarından biri olan 12 km’lik konveyör bant sistemi ile limandan fabrikaya kadar hiçbir araç kullanmadan saatte 4 bin ton taşıma gerçekleştirilebiliyor.