İSTANBUL (AA) - Tofaş'ın 2020 senesinin ilk 6 aylık dönemine ait net karı 634 milyon TL şeklinde gerçekleşti.

Tofaş, senenin ilk yarısına ait finansal sonuçlarını duyurdu:

Türkiye'nin binek ve hafif ticari araç üreten tek otomotiv firması olan Tofaş, koronavirüs sürecini başarılı şekilde yöneterek toplum ve müşterilerinin sağlığına yönelik çok sayıda projeyi devreye aldı.

Tofaş, 2020'nin ilk yarısında Bursa'da yer alan fabrikasında üretimini gerçekleştirdiği 84 bin 500 aracı banttan indirerek otomotiv sanayi üretiminin yüzde 16'sını karşılarken, ürettiği araçların 48 bin 200 adedini ihraç etti. Tofaş'ın ilk 6 aylık gelirleri 7,5 milyar TL oldu. Aynı dönemde net karı ise 634 milyon TL şeklinde oldu.

Fiat, 2020'nin ilk yarısında da Türkiye'nin tercihi olmaya devam etti
 

Açıklamada görüşlerine başvurulan Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, "Tofaş'ta ürettiğimiz Egea, Doblo ve Fiorino modellerimizle iç pazarda başarılı sonuçlarımızı devam ettiriyoruz. 2019'u lider kapatan Fiat, yılın ilk 6 ayında 39 bin 557 adet binek ve hafif ticari araç satışı gerçekleştirdi ve tek başına yüzde 15,6 pazar payı elde etti. Böylece Fiat markası, yılın ilk yarısında da Türkiye'nin tercihi olmayı sürdürdü. Başarısında Tofaş Ar-Ge'nin önemli pay sahibi olduğu Egea, yine ülkemizin en çok tercih edilen modeli oldu. Alfa Romeo ve Jeep markalarımız ise daralan pazarda satış hacimlerini korurken, pazar paylarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artırdı." şeklinde konuştu.

Türkiye'de temsil ettikleri Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo ve Jeep markalarının satışlarının 41 bin 115 adet ile Türkiye otomotiv pazarının yüzde 16,2'sini oluşturduğunu aktaran Eroldu, yıl sonunda pazarın 600-640 bin adet civarında kapanmasını öngördüklerini dile getirdi.

Eroldu, senenin geri kalanında içinde bulunulan şartlarda yine en iyi sonuçları almak için çalışmayı sürdüreceklerini belirtti