TİM Maden Sektör Kurulu, maden, jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliğinde okumaya hak kazanan ve üniversite sınavında ilk 80 bine giren 146 başarılı öğrenciye 1,5 milyon TL tutarında burs vereceği bildirildi.

TİM Maden Sektör Kurulu’nu oluşturan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Ege Maden İhracatçıları Birliği ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ile YÖK arasında imzalanan ve 2020-2021 eğitim öğretim yılını kapsayan burs projesinin bursiyerleri ve detaylar açıklandı.

Buna göre Türkiye’de ilk 80 bine giren 146 öğrenci, üniversite bölüm seçiminde ilk beş tercihinden birini maden, jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliğinden yana kullandı. 

Daha önce 1 milyon TL olarak duyurulan burs miktarı yoğun ilgi dolayısıyla 1,5 milyon TL’ye çıkarılırken, bursiyerler; İstanbul Üniversitesi, Hacettepe, ODTÜ ve İTÜ’yü tercih etti. 

“ÖĞRENCİ SAYISI 34’E YÜKSELDİ”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TİM Maden Sektör Kurulu ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, üniversitelerdeki maden, jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliği bölümlerinin doluluk oranlarının yüzde 50’nin altında olduğuna dikkat çekti. 

Söz konusu bölümleri tercih eden öğrenci sayısının 2019’da 1 iken, 2020 yılında 34’e yükseldiğini vurgulayan Dinçer, nitelikli iş gücü ve üniversite-sanayi iş birliğinin büyümesinin önemini söyleyerek burs vereceklere bölümlerin büyük ilgi ve talep gördüğünü söyledi.

“GELECEĞİ BUGÜNDEN İNŞA ETMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Uygulamaya aldıkları burs projesi ile yeni neslin önüne son derece güçlü bir kapı açtığımız gibi, sektörümüzü de onların varlığıyla daha parlak bir hale getirmenin altyapısını oluşturduklarını kaydeden Dinçer, böylece günü kurtarmayı değil, geleceği bugünden inşa etmeyi amaçladıklarını vurguladı.