Dalgakıran Ar-Ge Merkezi basınçlı hava konusunda kendi sektörünün en yetkin Ar-Ge Merkezidir. Sancaktepe Fabrikamızda 1.200 metrekarelik bir alanda kurulu olan Dalgakıran Ar-Ge Merkezi’nde, 32 personel görev yapmaktadır. Ürün gamımızın tamamının tasarımı Dalgakıran Ar-Ge Merkezi’ne aittir. Ar-Ge Merkezimiz; Test Mühendisliği, Yeni Projeler Mühendisliği, Dokümantasyon Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği ve Ürün-Proses Geliştirme Mühendisliği olarak 5 ana gruba ayrılmıştır. 

Dalgakıran Kompresör bünyesindeki tüm birimlerde temel felsefemiz “Sürekli İyileştirme”dir. Bu kapsamda Ar-Ge Merkezimizde de ana kurgumuz “Sürekli İyileştirme” kapsamında ürünlerimizi hep bir adım öteye taşımaktır. Dalgakıran Ar-Ge Merkezi olarak ürün gamımızı sürekli geliştirip yeniliyoruz. Şu ara odak noktalarımızdan birisi Endüstri 4.0 devrimi. Çok kapsamlı bir proje yürütüyoruz, kısa zamanda bütün ürün gamımızı Endüstri 4.0’a uyumlu hale getireceğiz.

Dalgakıran Ar-Ge Merkezi, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yakın çalışma halindedir. Bunun yanı sıra, kurulduğumuz günden bugüne yürüttüğümüz TEYDEB-SANTEZ projeleri ile de devlet teşviklerinden faydalanmaktayız.

Şirketimizin toplam bütçesinin yüzde 5’ini Ar-Ge Merkezi faaliyetleri için ayırıyoruz. Bu rakam her yıl giderek artmaktadır; çünkü Ar-Ge faaliyetleri Dalgakıran Kompresör için çok büyük önem arz etmektedir. Ar-Ge için yapılan her kuruş masraf ürünlere katma değer olarak yansımaktadır. Bu sebeple yönetimimizin önem verdiği kısımlardan biri Ar-Ge bölümüdür.