İstanbul Sanayi Odası ve SAHA İstanbul iş birliğiyle İstanbul’da Swissotel The Bosphorus’ta düzenlenen “2. Savunma Sanayi Buluşmaları” kapsamında değerlendirmelerde bulunan Altınay Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, Türkiye’deki sanayileşme sorununa ilişkin teknoloji ekosistemi oluşturulması gerekliliğine işaret etti.

Aynı zamanda SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi olan Altınay, etkinlik kapsamında gerçekleştirilen “Savunma Sanayiinde Yerli ve Milli Üretim Arayışları” panelinin moderatörlüğünü üstlendi.

“AMACIMIZ, YERLİ VE MİLLİ KAVRAMINI BİRLEŞTİRMEKTİ”

Yerli ve milli kavramının önemini dile getiren Altınay, Türkiye’de son 20 yıldır yapılmak istenilenin söz konusu iki kelimenin birleştirilmesi olduğunu söyledi.

Altınay, hem üretmek hem de teknolojiyi ürüne dönüştürüp üretmek konusunda çok önemli yol kat edildiğinin ancak sanayileşme konusunda sorunu yaşandığını ve bu nedenle teknoloji ekosistemi oluşturulması gerekliliğinin altını çizdi. 

Panelde ayrıca, TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Müdürü Gürcan Okumuş, Kale Savunma Genel Müdürü Latif Cengiz, Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Güçlü ve Havelsan Genel Müdür Yardımcısı Savaş Yanık panelist olarak yer aldı.

İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI

Etkinliğe, Sanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İSO Meclis Üyesi-Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ayhan Saruhan ve İSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Program kapsamında gerçekleştirilen panelin ardından 200’ün üzerinde firma, 14 ana savunma sanayisi firması ile binin üzerinde ikili görüşme yaptı.