Patlamadan korunma konularında uzmanlaşan Exzone, kurulduğu günden itibaren müşterilerine uzman kadrosuyla hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet vermeye devam ediyor. Patlama tehlikesi olan endüstriyel tesislerde ATEX danışmanlığı ve patlamadan korunma projelerin anahtar teslimini gerçekleştirmekte olan firma aynı bünyedeki grup firmasının üretimi olan Exproof gaz dedektör sisteminin çalışmalarıyla da müşterilerine çözüm sunuyor. Kontrol-otomasyon sistemleri, exproof aydınlatma, alarm, havalandırma sistemleri hizmetleri de sunan firma aynı zamanda müşterilerine tehlikeli alan sınıflandırılması (hazardous area classıfıcatıon) ve zone haritası çizimi hizmeti veriyor. 

Patlayıcı gaz ortamlarında meydana gelebilecek alanlarda, bu ortamlardaki cihazların emniyetle kullanılabilmesini temin etmek üzere, cihazların seçimini ve montajını kolaylaştırmak ve maliyetlerini minimum seviyeye indirmek hedefiyle gaz grupları ve sıcaklık sınıflarının dikkate alındığı ortamın analiz edilmesi ve sınıflandırılması metodu olan bölge sınıflandırması, tesislere avantaj sunmaktadır. 

Yanıcı malzemelerin, proseslerin ve teçhizatın özelliklerini iyi bilen bu konuda uzmanlaşmış kişiler tarafından yapılan bölge sınıflandırması, emniyet, elektrik, makina ve diğer mühendislik personeline danışılmakta, bu direktiflere göre yapılmaktadır. 

Tehlikeli bölge tiplerini belirlenmesinde temel unsurların başında boşalma kaynaklarının tespiti ve boşalma derecelerinin belirlenmesi gelmektedir. Boşalmanın sıklık ve süresi (dolayısıyla derecesi), boşalma hızı, yoğunluk, hareket havalandırma ve bölge tipini ve/veya yayılma sınırlarını etkileyen diğer faktörlerin belirlenmesi ardından, etrafındaki bölgelerde patlayıcı gaz ortamının muhtemel varlığının tespit edilmesi için sağlam bir temel elde edilmiş olmaktadır.