Turck BL ident, RFID sistemle birlikte işletmeci üretim kasasını artırıp enerjiden tasarruf etme konusunda önemli ilerlemeler yaşadı. Bununla birlikte enerji tüketiminde azalmalar ve güvenli çalışma alanı da elde edildi. İşletmecilerin kesin posizyonlama için bir alternatif olarak RFID sistemini kullanıyor olması ile birlikte tesislerin farklı alanlarında da RFID teknolojisi kullanımı mantıklı bir adım olarak görüldü. Özellikle ileride RFID sisteminin çalışma alanında oldukça büyük bir specte kolaylıklar sunması bekleniyor.

GÜVENLİ ÇALIŞMA ALANI

Çin’de yer alan bir üretim fabrikasında yer alan taşıma arabalarının isabetli bir şekilde pozisyon alması, önceleri tekerleğin üzerine konulan bir enkoder ile gerçekleştiriliyordu. Ancak bu veri kaygan zemin veya çarpmalar sebebiyle yüksek seviyede hatalar içermekle birlikte manuel pozisyon almayı zorunlu kılıyordu. Artık üretimi yapanlar araçların üstündeki RFID etiketler ve raylar üzerindeki okuma yazma kafaları desteği ile pozisyonu doğru bir şekilde ölçebiliyorlar. Bu durumla birlikte taşıma araçlarının yükleme kapısı önündeki doğru pozisyonlanmasına yardımcı oluyor. IP67 RFID okuma yazma kafaları da güçlü tasarımdaki etiketler de toz veya imalat aşamasındaki ısıdan etkilenmiyorlar. Böylelikle personel güvenli bir alanda çalışıyor, tesis ise elde ettiği enerji verimliliği ile faaliyetlerine devam ediyor.

Karpit üretimi sırasında imalat kısmında bulunan kişilerin en çok gereksinim duyduğu materyaller kok ve kireç olarak bilinmektedir. Ark fırınlarında yüksek sıcaklıklarda karpit ve karbonmonoksite dönüştürülen kok ve kireç, yanık karbitler fırından çıktıktan sonra yeniden ısıtılır ve beslenmesine yardımcı olur. Bilindiği gibi karbit üretimi döngüsel bir aşamaya sahiptir. İşlemin en sonunda ısı reaksiyon seviyesine kadar yükseltilip muhafaza edilir. Reaksiyon aşamasında kok içindeki karbon ve ham kireç içindeki kalsiyum kimyasal tepkimeye girip karbiti meydana getirir.