İş hayatında 40. senesini dolduran HİDROMEK, bu özel yılında iki ayrı uluslararası başarısını kutluyor. Uluslararası arenada iş makinesi imalatı yapan en büyük 50 şirketinin belirlendiği “Yellow Table” listesine 6. kez girme başarısında bulunan Hidromek, tasarımın Oscar’ı olarak adlandırılan Red Dot 2018 Tasarım Ödülleri’nden de eli boş dönmedi. Dünyaca ünlü tasarım uzmanlarınca analiz edilip belirlenen bu ödüllerle “HİDROMEK Design” imzalı ürünlerin tasarımları da hem kalitesi hem de yenilikçi duruşlarıyla dikkatleri üzerine çekti.

YELLOW TABLE'A HİDROMEK DAMGASI

Başarılarını ödüllerle kanıtlayan Hidromek'e ait makineler 2017 senesinin son ayıyla birlikte toplam 110 ülkede 41 bin 690 sayısına ulaştı. Uluslararası sahnede böyle büyük bir başarıya imza atan firma, iş makinası denilince ilk akla gelen isimlerden biri haline geldi. Bu alanda dünyaya veri akışı sağlayan ve piyasayayol gösteren basın kuruluşu KHL Group'un açıkladığı ve iş makinaları imal eden en büyük 50 global şirketin bulunduğu “Yellow Table” 2018 senesine ait listeye 49. sıradan giriş yaptı. Hidromek aynı listeye 6. kez girme başarısı gösteriyor.

İKİ AYRI ÜRÜNE İKİ ÖDÜL

1955 senesinden beri gerçekleştirilen ve dünyanın en başarılı tasarım kalitesi imzası olarak bilinen Red Dot Tasarım Ödülleri’nde Hidromek; en yüksek tasarım kalitesi ve inovasyon seviyesine sahip iki yeni ürünü iki ödül birden kazandı. ‘İki Akıllı Dev’ adının verildiği yepyeni Hidromek ürünleri HMK 60 CR midi ekskavatör ve HMK 145 LC SR, ödül kazanan ürünler olarak açıklandı. Yarışma kapsamında veriken ödüller toplam 59 ülkeden 48 kategorideki ürün başvuruları, bağımsız ve uzman isimlerin oluşturduğu jüri tarafından incelendi. Merakla beklenen Red Dot Ödülleri 9 Temmuz 2018'de Almanya'nın Essen şehrinde düzenlenecek ödül töreni ile kazananlara takdim edilecek.

TÜM DÜNYADAN 14 ÖDÜL

Alınan ödüller ve başarılı tasarımlarla ilgili konuşan Hidromek Tasarım Stüdyo Müdürü Hakan Telışık, konu ile ilgili olarak “Dünyanın en önemli tasarım ödüllerinden olan “Red Dot”ta, kısa süre önce tanıtımını yaptığımız yeni ürünlerimiz; HMK60CR midi ekskavatör ve HMK 145 LCSR kısa kuyruk ekskavatör ile iki tasarım ödülüne layık görüldük. Şirket, uluslararası tasarım uzmanlarınca titizlikle değerlendirildikten sonra verilen bu ödüllerle “HİDROMEK Design” imzalı ürünlerin tasarım konusundaki kalite ve yenilikçi iddiasını bir kez daha tescillemiş oldu. “HİDROMEK Tasarım Stüdyosu” ile “HİDROMEK Design” imzalı marka ürünlerinin toplamda 14 adet uluslararası tasarım ödülü bulunuyor.” dedi.

ÖDÜLLÜ ÜRÜNLERİN ÖZELLİKLERİ

Hidromek'in ödüllü ürünü HMK 60 CR’de yer alan Opera (HİDROMEK Operatör Ara Yüzü) ile faaliyete geçirildiğinde gereksinim olan bütün özellikler birlikte bulunabiliyor. Operatörün ergonomik bakıldığında basit bir şekilde ulaşabileceği bir alanda bulunan konsol, pratik okunabilen renkli TFT bilgi ekranı ve elektronik kontrol üniteleri operatörün makineye ait verilere ulaşımını kolaylaştırıyor. Aynı zamanda alanınca ilk kez kullanılan ve basitçe arzu edilen tarafa hareket ettirilebilen kızaklı çok amaçlı tutucu da operatörün işini kolaylaştırıyor. Ödüllü diğer tasarım harikası ürün HMK 145 LC SR sa kuyruk paletli ekskavatöründe de, operatörün kendisini rahat hissetmesi için tüm konfor sunuluyor. Bunun için Opera Kontrol Sitemi kullanılıyor.