Çimento sektöründe faaliyet gösteren Kocaeli merkezli Nuh Çimento, 2020 yılına bir rekor daha ekleyerek, bir yıl içerisinde 5 milyon ton ile tarihindeki en yüksek satışı gerçekleştirdi. 

Firmadan yapılan açıklamada, 2020 yılında toplam 5 milyon ton satış gerçekleştirilerek firma tarihinde yıllık bazda en yüksek satışa imza atıldığı duyuruldu.

Pandemiye rağmen rekorların kırıldığı bir yıl olan yılın üçüncü çeyreğinde toplam 279 milyon TL net kar açıklayan firmadan konuya ilişkin sosyal medya paylaşımında, "Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde dahi tüm paydaşlarımızdan aldığımız güç ve yüzde 100 yerli sermayemiz ile büyümeye devam ediyoruz." denildi.

HAZIR BETON TESİSLERİ CSC BELGESİ ALDI

Şirketin ayrıca, İzmit ve Kartal’da bulunan hazır beton tesisleri, geçtiğimiz günlerde İsviçre merkezli Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (Concrete Sustainability Council)'nin sertifikasını almaya hak kazanmıştı.

Söz konusu Konsey; beton, agrega ve çimento üreticilerine çabalarının güvenilir, bağımsız, verilere dayanan bir sertifika sistemi ile ödüllendirilmesine olanak tanıyor.

Sertifika sistemi üreticilerin ürün kalitesini artırmalarına destek olurken, aynı zamanda devletlere betonun çevre dostu yöntemlerle taşınması ve altyapı değerlendirme politikalarında da destek veriyor.