Dana Inc., Graziano ve Fairfield markaları da dahil olmak üzere Oerlikon Grup’un Tahrik Sistemleri segmentinin satın alınma işleminin tamamlandığını duyurdu. Şirketin elektrifikasyon alanındaki yeteneklerini genişleten bu satın alma, firmanın kilit büyüme pazarlarındaki üretim varlığını daha da artırıyor.

NE TÜR KAZANIMLAR ELDE ETTİ?

Tahrik Sistemleri segmentinin Dana’nın ürün gamına eklenmesiyle birlikte, büyüyerek gelişen kazanımlar ile gelir artışı ve karlı büyüme gibi çok sayıda fırsat elde edildi.

•    Özellikle hafif ve ticari araç pazarları için yüksek hassasiyetli helisel dişli alanının yanı sıra off-highway pazarında tekerlekli ve paletli araçlar için planet dişli tahriki gibi mevcut teknoloji portföyünün genişlemesi,
•    Oerlikon Drive Sistem’in yüzde yüz iştiraki olan VOCIS’in satın alma yoluyla dişli kutusu ve güç aktarma sistemi için Dana’nın elektronik kontrol kabiliyetini artırmak ve motor teknolojilerini Ashwoods Electric Motors ile daha da genişletmek,
•    Dana’nın hafif ve ticari araç ile off-highway olan hedef pazarlarının her birinde araç elektrifikasyonunu destekleyen ürün tekliflerinde artış sağlamak,
•    ABD’nin yanı sıra Çin ve Hindistan gibi büyüyen önemli pazarlarda Dana’nın küresel üretim varlığını müşterilere daha yakın olacak şekilde optimize etmek,
•    Şirketin global üretiminin ayakizi olan 12 tesisinin yanı sıra Dana’nın kapsamlı teknoloji merkezleri ağına 4 Ar-Ge merkezinin eklenmesi. 

“STRATEJİK KONUMLANDIRMAYA İMKAN VERDİ”

Dana’nın CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı James Kamsickas, “Söz konusu satın alma, bize hafif ve ticari araç ile off-highway segmentlerindeki hemen hemen bütün araç mimarisinde müşterilerimizin araç elektrifikasyonuna geçişini desteklememizi sağlıyor. Tahrik sistemlerinin oldukça yetenekli ekibi aynı zamanda stratejik olarak Çin, Hindistan ve ABD gibi büyüyen önemli pazarlarda müşterilerimize kritik üretim yeteneklerine erişim sağlayacak stratejik konumlandırmaya imkan verdi.” dedi.

TÜRKİYE OFİSİNDEN TEDARİK EDİYOR

Tahrik Sistemleri iş kolu, tarım, inşaat, enerji, madencilik, karayolu taşımacılığı ve yüksek performanslı spor arabalarında kullanılan makina ve ekipmanı çalıştırmak için geniş bir uygulama yelpazesine sahip olan yüksek teknoloji ürün portföyüyle dünya çapındaki orijinal ekipman üreticilerine hizmet veriyor. 

Firmanın müşterileri arasında; AGCO, Ashok Leyland, Aston Martin, BMW, Caterpillar, CNH, Daimler, John Deere, Ferrari, Fiat Chrysler Automobiles, MAN, McLaren, Oshkosh, SANY, Scania, Terex, Volkswagen ve AB Volvo gibi önemli markalar bulunuyor.

Dana, 2017 yılından beri İstanbul/Kartal’daki Türkiye ofisinden yol dışı araçlarla ilgili olarak çözüm ve ürün tedarik ediyor.