SPT, TÜRKİYE PAZARINDA İMREN SONDAJ MAKİNE İLE BÜYÜYOR SPT, TÜRKİYE PAZARINDA İMREN SONDAJ MAKİNE İLE BÜYÜYOR

Kent Şirketler Grubu bünyesindeki Muğla Çimento ile Sintek Group yeni entegre çimento fabrikayatırımı için sözleşme imzaladı. İmzalanan iş birliğine göre, Muğla'nın Yatağan ilçesinde sıfır tesis olarak kurulacak fabrika, günlük 4 bin 500 ton klinker kapasitesine sahip olacak.

18 AYDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Proje kapsamında Sintek Group, inşaat ve mekanik işler, yardımcı ekipman tedariki ve proje yönetiminden sorumlu olacak.  

Söz konusu anlaşma, yer tesliminin ardından 16 aylık sürede klinker üretim hattının inşaat ve montaj işlerinin tamamlanması, 18 aylık sürede ise çimento değirmeni ve paketleme üniteleri de dahil olmak üzere projenin tamamen bitirilmesini kapsıyor.

KURULUM SÜRECİNDE HANGİ İŞLER YAPILACAK?

Fabrikanın inşaat işleri için 100 bin metreküp civarında beton dökümü ve yaklaşık 16 bin ton inşaat demiri kullanılacak. İnşaat işleri kapsamında; klinker silosu, farin silosu, çimento silosu kayar kalıp metoduyla gerçekleştirilecek.

Mekanik işlerde ise, toplam 11 bin 750 ton montaj yapılacak. Projedeki değirmen, kırıcı ekipmanları, reclaimer ve stacker ekipmanları ile paletli görürücü gibi ekipmanlar Sintek tarafından tedarik edilecek.

Sistem filtrelerinin üretimi Sintek’in Ankara’da bulunan atölyesinde gerçekleştirilecek ve diğer çeşitli ekipmanların da tedariki yurt içinden sağlanacak. Ayrıca teknolojik ekipman imalatlarının büyük bir bölümü de yine Sintek'in atölyesinde yapılacak.

"SEKTÖRE YENİ BİR TESİS KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ"

Sintek Group Kurucu Ortağı Onur Atakay, iş birliği hakkında açıklamalarda bulundu. Çimento, demir-çelik, lojistik ve enerji sektörleri başta olmak üzere pek çok sektöre yönelik anahtar teslim kurup işletmeye aldıkları tesislere bir yenisini eklediklerini ifade etti.

Atakay, "Kent Şirketler Grubu’na bağlı Muğla Çimento’nun yeni entegre çimento fabrikasını anlaşmayla belirlenen sürede tamamlayacak ve Türk çimento sektörüne yeni bir tesis kazandıracağız." diye konuştu.

Yurt içindeki faaliyetlerinin yanında yurt dışında Hollanda Amsterdam'da kurdukları Sintek BV firmalarıyla Avrupa'da da operasyonlarına devam edeceklerini söyleyen Atakay, ofisleri aracılığıyla Avrupa pazarındaki potansiyel müşterileri ile ABD ve Afrika’daki potansiyel müşterilerine de ulaşacaklarını dile getirdi.