Yapı malzemeleri, kireç ve taş-toprak branşında kullanılacak sensörlerden çok büyük dayanıklılık, güvenilirlik ve tasarruf beklenir. VEGA sensörleri tüm ham ve mamul maddelerin madenden çıkarılması, taşınması, üretimi ve depolanması aşamalarında güvenli ölçüm yapılmasına olanak sağlıyor. VEGA maden çıkarılması ve islenmesinin tüm aşamalarında kullanılan ölçüm cihazlarının sağlamlığı ve güvenilirliği konusunda uzun yıllardır kendini kanıtlanmış bir teknolojiye sahiptir. Asfalt, kireç üretiminden maden çıkarılmasına kadar tüm proseslerde kullanılan sensörler güvenilir ve optimum silo seviyesi ölçümü yapmaktadırlar.  

ZORLU PROSES ŞARTLARINDA GÜVENİLİR ÖLÇÜM

Kullanılan sensörler, zorlu çalışma ortamında güvenilik ölçüm yapılmasını sağlıyor. Sağlam VEGA sensörleri üretimin tüm aşamalarında bakım gerektirmeyen uzun ömürlü kullanım sağlar. Seviye şalterleri konusunda da çözüm sağlayan VEGA, üretimin tüm aşamalarında doğru çözümler sunuyor. VEGA sensörleri, zor proses koşulları ve geniş ölçüm aralıklarında da güvenilir ölçüm sonuçları veriyor. 

KOLAY VE HIZLI

Tüm cihazlar müşterilerin ihtiyaçlarına göre özel üretilmelerine rağmen VEGA sensörlerin üretimi birkaç gün içerisinde tamamlanır. Kullanıcılar basit ve kolay şekilde Bluetooth ve akıllı telefon veya tabletler üzerinden devreye alım yapabilirler.   

YENİ NESİL 80 GHZ RADAR SENSÖRLER

Radarlı seviye ölçümünde 20 yılı aşkın süredir lider olan VEGA, radarlı ölçüm teknolojilerinde yeni bir çağ açtı. VEGAPULS 64 ve VEGAPULS 69 serileri 80 GHz frekans ile ölçüm yapan dünyanın ilk seviye ölçüm cihazları olmuştur.  Sensörün sunduğu dinamik aralık ne kadar büyük olursa kullanılacak alanların çeşitliliği, ölçümün kesinliği bir o kadar artıyor. 80 GHz radar sensörler bu özellikleri ile dünya piyasalarında başka bir konuda daha öncülük etmişlerdir. Sensörler, yansıtma özelliği düşük olan malzemelerde de şimdiye kadar bilinen radar sensörlere göre çok daha iyi ölçüm yeteneklerine sahiptirler. Geniş dinamik aralığı sayesinde köpük oluşumunda, kondens ve yapışmalarda dahi kesin ölçüm sonuçları verir. Yüksek kimyasal dayanıklılık ve kapsüllenmiş PTFE antenleri sayesinde ise uzun hizmet ömrü sağlar. 

UYGULAMA ÖRNEKLERİ

VEGA; seviye, sınır seviyesi ve basınç ölçümleri alanında sağladığı hizmet sayesinde yepyeni bir standart getiriyor. VEGA, proses basıncı ve hidrostatik seviye ölçümlerinde kullandığı essiz seramik CERTEC® ölçüm hücresi teknolojisiyle farklı bir başarı elde ediyor. 

KİREÇ TOZU SİLOSUNDA SEVİYE ÖLÇÜMÜ  

Kireç soğuduktan sonra farklı irilik gruplarına ayrılarak toplanır ve daha sonraki işlemler için depolanır. Büyük bir bölümü kireç tozu olarak işlenir. Üretim planlanmasının en iyi şekilde yapılabilmesi için güvenilir bir seviye ölçümüne ihtiyaç vardır.   

VEGAPULS 69 80GHz Radarın Uygulamadaki Avantajları:

  • Sensörde toz ve birikintiler oluştuğu zamanda bile güvenilir ölçüm sonuçları elde ediliyor,
  • Odaklanabilme kabiliyetinin son derece yüksek olması sayesinde duvarlarda birikintiler oluşması durumunda dahi kesin ölçümler,
  • Temassız ölçüm yöntemi sayesinde bakımsız işletim

VEGAWAVE 62 Titreşimli Sınır Şalteri ile Taşmaya Karşı Koruma:

  • Ürüne bağlı olmayan açma-kapama noktası sayesinde güvenilir fonksiyon
  • Malzemelerde yapışma söz konusu olduğu zaman güvenilir tespitler sunuyor
  • Denge ayarına gerek olmayan kolay devreye alım,
  • Yıpranmaya karşı dayanıklılık, bakım gerektirmeyen işletim.
KONKASÖRDE SEVİYE ÖLÇÜMÜ VE SINIR SEVİYE TESPİTİ

Ana kayadan patlatma yöntemi sayesinde koparılarak taşınabilecek büyüklükte kaya parçaları elde ediliyor. Kaya parçalarından daha sonra kırma, taş, mıcır, kum gibi temel inşaat malzemeleri elde ediliyor. Büyük kaya parçaları çeneli kırıcı ve silindirik kırıcılarla farklı iriliklerde kırılır. Ekonomik bir işletimin gereği olarak konkasörün aşınma oranının en düşük seviyede tutmak için hem seviye ölçümü hem de sınır seviye tespiti gereklidir.   

KONKASÖRDE SINIR SEVİYE TESPİTİ İÇİN MİKRODALGA BARİYER
  • Temassız ölçüm sayesinde bakımsız işletim
  • Yüksek derecede kir ve yapışma oluşumunda da güvenilir ölçüm sonuçları
  • Sağlam plastik ya da seramik pencere sayesinde dışardan ölçüm imkanı