Gücünü Ar-Ge ve tasarımdan alan Hidromek, uluslararası arenada kazandığı yeni başarısıyla iş makineleri sektöründe bir ilke imza attı. Dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından Automotive Brand Contest’te, lastikli yükleyici ürün grubundan HMK 640 WL ile ödül kazandı. Hidromek, bu ödülü alan ilk seri imalat iş makinesi üreticisi olurken, sahip olduğu ulusal ve uluslararası tasarım ödüllerinin sayısı 15’e yükseldi.

Bu sene kuruluşunun 40’ıncı yıldönümünü kutlayan ve dünyanın en büyük 50 iş makinesi üreticisi arasında yer alan HİDROMEK’e ait 43 binin üzerinde iş makinesi 100’den fazla ülkede çalışıyor. Üretiminin her aşamasında Ar-Ge, tasarım, teknoloji ve inovasyonla iç içe olan Hidromek, kurduğu Tasarım Stüdyosu sayesinde yenilikçi tasarıma sahip iş makineleri ile küresel piyasada öne çıkıyor.

Bugüne kadar Red Dot Best of the Best, If Design, German Design ve Good Design gibi uluslararası ödüller de dahil olmak üzere toplam 14 adet tasarım ödülünün sahibi olan HİDROMEK, Alman Tasarım Konseyi’nin düzenlediği ve bu sene 7’incisi gerçekleştirilen Automotive Brand Contest’te ödül alarak yeni bir başarıyla uluslararası arenada adından söz ettiriyor.

TÜRKİYE’NİN SAYILI TAŞIT TASARIM STÜDYOLARINDAN BİRİNE SAHİP

HİDROMEK Tasarım Stüdyo Müdürü Hakan Telışık, ödülle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Alman Tasarım Konseyince düzenlenen ve aday olarak gösterildiğimiz “Automotive Brand Contest 2018”de, HMK640WL ile ödül kazandık. Bugüne kadar bu ödülü kazanan bir iş makinesi imalatçısı bulunmuyor. Hidromek’in “Hidromek Tasarım Stüdyosu”,Türkiye’nin sayılı taşıt tasarım stüdyolarından biri olma özelliğini taşıyor. Hidromek, “Hidromek Design” imzalı ürünlerin tasarım konusundaki kalite ve yenilikçi iddiasını bu ödülle bir kez daha tescillemiş oldu. Bu ödül, otomotiv firmaları arasında tasarım kalitemizin tescillenmiş olması açısından oldukça büyük önem taşıyor.”

HMK 640 WL YÜKSEK VERİMLİLİK SUNUYOR

Hidromek’in ödül kazandığı HMK 640 WL lastik tekerlekli yükleyici, taş ocağı işletmeciliği, çakıl, madencilik ve beton santralleri çalışmaları gibi uygulamalarda üretkenlik ve yüksek verimlilik sunuyor.